Politiewagens rijden met groen licht om inbrekers af te schrikken Maassluis

Date:

Share post:

Maassluis – In Maassluis gaat de politie vanaf vandaag met groen zwaailicht rijden, dit om inbrekers af te schrikken. Bewoners van Maassluis hebben sinds kerstmis vorig jaar zeker 40 inbreken gehad. Zowel de politie als de bewoners zijn het meer dan zat.

Twee agenten kwamen op het idee om groen licht te voeren, ook tijdens het surveilleren. Het groene licht is bedoeld om bewoners te laten zien dat de politie surveilleert in de straten van Maassluis. De burgemeester van Maassluis vond dit een goed idee en besloot dit samen met de politie af te spreken.

- Advertisement -

Door het groene licht vallen de politiewagens meer op wat criminelen moet afschrikken. Tevens staat het voor de herinnering dat de bewoners hun deuren en ramen goed op slot te doen. Bewoners van Maassluis hebben een speciale Whatsapp-groep waar ze elkaar waarschuwen als ze wat verdachts zien.

Het groene zwaailicht word normaal gebruikt als signaal tegenover andere hulpverleners. De wagen met het groene licht aan was als eerste ter plaatse bij het incident, zo kunnen hulpverleners zien waar zij zich moeten melden voor informatie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd