Zeehond strand Hoek van Holland weer terug in zee

Date:

Share post:

Hoek van Holland – De hulpdiensten kregen rond half negen de melding van een aangespoelde zeehond op het strand van Hoek van Holland. De melders Evelien Muilenburg en haar ouders waren hun eigen hond aan het uitlaten en dachten dat er een hond op het strand lag, eenmaal dichterbij bleek het te gaan om een zeehond. Omdat zij bang waren dat andere loslopende honden de zeehond iets zouden kunnen aandoen waarop ze de hulpdiensten inschakelde. Zij en haar vader hebben andere mensen gewaarschuwd om de zeehond verder met rust te laten en hun honden aan te lijnen.

Nadat de hulpdiensten ter plaatse kwamen hebben zij gekeken of de zeehond zelf weer te water kon gaan. De zeehond wist vervolgens op eigen kracht weer de zee in te zwemmen en verdween vervolgens in het ruime sop. Het is niet gebruikelijk dat een zeehond te zien is op het strand van Hoek van Holland. Het dier zag er verder gezond uit en zocht mogelijk even wat rust op het strand op.

- Advertisement -

Foto’s : Evelien Muilenburg

zeehond-02 zeehond-04 zeehond-03 zeehond-01

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd