Deltavlieger zwaargewond na crash op strand Zoutelande

Date:

Share post:

Zoutelande – Een 53-jarige Belg is zondagmorgen rond kwart voor elf zwaargewond geraakt na een ongeval tijdens het Deltavliegen. De man wilde opstijgen vanaf de Duinweg waar alle anderen op aan het stijgen waren, maar werd vermoedelijk door een windvlaag terug de duinen ingeworpen. Vervolgens stortte hij neer waarna hij zwaargewond raakte. Direct kwam er veel hulpverleningspersoneel op het incident af. Ook de traumahelikopter van Rotterdam kwam medische assistentie verlenen. Een speciale Jeep van de KNRM was als eerste ter plaatse om hulp te verlenen.

Het slachtoffer werd uit zijn benarde positie bevrijd en gestabiliseerd door het aanwezige medische personeel. Daarna is de man per traumahelikopter naar het Erasmus MC in Rotterdam gevlogen. De politie doet onderzoek naar het sportongeval.

- Advertisement -

Foto : Jordan Pinas

deltavlieger

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd