Eneco vliegt boven Rotterdam-Oost voor inspectievlucht lekkage stadsverwarming

Date:

Share post:

Rotterdam / Capelle aan den IJssel – Een vliegtuigje heeft dinsdagavond urenlang boven Rotterdam Prins Alexander en Capelle Schollevaar gevlogen. Eneco voerde namelijk een inspectievlucht uit om de eventuele lekkages in de stadsverwarming te controleren. Echter vloog het vliegtuigje niet zo hoog waardoor veel omwonenden klaagden over het geluid van vliegtuigje. De DCMR meldde vervolgens dat het onvermijdelijk is dat het vliegtuigje laag moest vliegen. Met een speciale warmtebeeldcamera kunnen lekkages opgespoord worden die nog niet zichtbaar zijn.

Een woordvoerder van Eneco legde uit dat er pas gevlogen kan worden nadat het al twee uur donker is. Dan pas werkt de meetapparatuur optimaal en kunnen lekkages worden opgespoord. De vlucht is uitgevoerd omdat voorkomen beter is dan genezen. Een kleine lekkage die nog niet voor overlast zorgt kan dan direct aangepakt worden waardoor er zo weinig mogelijk hinder ontstaat. Eneco was overigens verrast dat de DCMR volgens hun niet op de hoogte zou zijn. Dit was wel aangemeld bij de milieudienst. Eneco heeft de klachten van bewoners ontvangen en zal inventarisen of er in de toekomst nog een vlucht nodig blijkt te zijn. De resultaten van de inspectievlucht worden op dit moment nog geanalyseerd.

- Advertisement -

Foto : Vliegroute van die avond

BfqDumSIYAAViq_.jpg large

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd