Lekkage in ketelwagon rangeerterrein Kijfhoek Zwijndrecht

donderdag 6 februari 2014 11:50

Zwijndrecht – Een lekkende treinwagon bij het rangeerterrein Kijfhoek heeft donderdag voor veel onrust gezorgd. Omstreeks half twaalf werd de lekkage gemeld waarna vele brandweereenheden met spoed ter plaatse kwamen. Ook het gaspakkenteam van de brandweer werd gealarmeerd.

Na onderzoek van de hulpdiensten bleek de wagon nagenoeg leek was maar toch resten Acrylnitril lekte, dit volgens onbevestigde bronnen. Dit is dezelfde stof/gas wat vrij kwam bij de treinontsporing in België. Nadat de brandweer diverse metingen had verricht kon met zekerheid worden gezegd dat de omgeving geen gevaar liep. De NS heeft het treinverkeer tussen Dordrecht en Rotterdam uren lang stilgelegd vanwege de lekkage.

De bedrijfsbrandweer van ProRail heeft het lek omstreeks 14:40 gedicht. Twee medewerkers van ProRail zijn in het ziekenhuis nagekeken en konden vervolgens naar huis.

UPDATE Treinongeval gevaarlijke stoffen in Zwijndrecht

UPDATE Treinongeval gevaarlijke stoffen in Zwijndrecht

Foto :@AnnekeTM

Foto :@AnnekeTM

Foto :@AnnekeTM

Foto :@AnnekeTM

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Lekkage in ketelwagon rangeerterrein Kijfhoek Zwijndrecht
Schrijver:

 

 

Zwijndrecht – Een lekkende treinwagon bij het rangeerterrein Kijfhoek heeft donderdag voor veel onrust gezorgd. Omstreeks half twaalf werd de lekkage gemeld waarna vele brandweereenheden met spoed ter plaatse kwamen. Ook het gaspakkenteam van de brandweer werd gealarmeerd.

Na onderzoek van de hulpdiensten bleek de wagon nagenoeg leek was maar toch resten Acrylnitril lekte, dit volgens onbevestigde bronnen. Dit is dezelfde stof/gas wat vrij kwam bij de treinontsporing in België. Nadat de brandweer diverse metingen had verricht kon met zekerheid worden gezegd dat de omgeving geen gevaar liep. De NS heeft het treinverkeer tussen Dordrecht en Rotterdam uren lang stilgelegd vanwege de lekkage.

De bedrijfsbrandweer van ProRail heeft het lek omstreeks 14:40 gedicht. Twee medewerkers van ProRail zijn in het ziekenhuis nagekeken en konden vervolgens naar huis.

UPDATE Treinongeval gevaarlijke stoffen in Zwijndrecht

UPDATE Treinongeval gevaarlijke stoffen in Zwijndrecht

Foto :@AnnekeTM

Foto :@AnnekeTM

Foto :@AnnekeTM

Foto :@AnnekeTM

 

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!