Flat en basisschoolchool ontruimd na groot gaslek Van Boisotstraat Vlaardingen

Date:

Share post:

Vlaardingen – Drie portieken van een flat aan de Van Boisotstraat en een basisschool zijn donderdagmiddag door de hulpdiensten ontruimd vanwege een gaslekkage. Bij aankomst van de eerste hulpdiensten werd al direct een flinke gaslucht waargenomen; het gas was zelfs op straat te ruiken. Hulpdiensten schaalden direct op naar een GRIP 1 waarna nog meer hulpdiensten ter plaatse kwamen.

De geëvacueerden van de woningen, 18 personen, werden in een RET-bus opgevangen en naar de Lentiz-College gebracht voor onderdak. Alle schoolkinderen zijn door de ouders / verzorgers opgehaald. Na metingen en onderzoek van de brandweer kwamen zij uit in een kruipruimte onder het rechterportiek. Hier is het gaslek door een nog onbekende reden ontstaan.

- Advertisement -

Monteurs van Stedin hebben om 17:03 de gastoevoer afgesloten. De brandweer is bezig om het flatgebouw te ventileren.

Foto’s  : Portaal Nieuws

SONY DSC IMG_3712-verkleind IMG_3717-verkleind IMG_3718-verkleind IMG_3720-verkleind IMG_3722-verkleind IMG_3735-verkleind IMG_3737-verkleind IMG_3742-verkleind IMG_3744-verkleind Portaal Nieuws 

 

- Advertisement -

Gerelateerd