Gesprongen waterleiding zorgt voor ondergelopen straten Meerdervoortstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een gesprongen waterleiding heeft er maandagochtend voor gezorgd dat de Meerdervoortstraat en de Groene Hilledijk compleet onder water kwamen te staan. De brandweer werd om 11:05 gealarmeerd voor de wateroverlast, eenmaal ter plaatse bleek alles blank te staan.

Vanwege de omvang van de waterlekkage heeft de brandweer opgeschaald naar het sein “middelhulpverlening”,  mede hierom is meer materiaal gealarmeerd. Evides werd met spoed ter plaatse gevraagd om de waterleiding af te sluiten, hoe de leiding heeft kunnen springen is niet bekend. Inmiddels is de lekkage gestopt en zijn de hulpdiensten bezig om de schade op te nemen. Bij diverse bewoners staat het water enkele centimeters in hun woningen. Particuliere bedrijven gaan de hele avond en nacht verder met het pompen.

- Advertisement -

Door de waterlekkage raakte één persoon lichtgewond nadat deze ten val kwam door een gat voor zijn huis. Op diverse plekken in de straat zakte de straat geleidelijk aan weg. In totaal 50 winkels en huizen aan de Groene Hilledijk zaten maandagmiddag urenlang zonder wate

Foto’s : Robin Veerman

 

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Drugslab in oude studentenkamer Aristotelesstraat Rotterdam

Rotterdam - Een zoemend geluid en een anonieme tip deden samen vermoeden dat er in een studentenpand aan...

Drie gewonden na steekpartij Oldegaarde Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Oldegaarde in Rotterdam zijn zondagmorgen rond 07.00 uur...

Man zwaargewond na schietpartij tijdens “i Love Urban” in Ahoy Rotterdam

Rotterdam - Een man is tijdens het I Love Urban feest in Rotterdam-Ahoy zwaargewond geraakt na een vermoedelijk...