Gesprongen waterleiding zorgt voor ondergelopen straten Meerdervoortstraat Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Een gesprongen waterleiding heeft er maandagochtend voor gezorgd dat de Meerdervoortstraat en de Groene Hilledijk compleet onder water kwamen te staan. De brandweer werd om 11:05 gealarmeerd voor de wateroverlast, eenmaal ter plaatse bleek alles blank te staan.

Vanwege de omvang van de waterlekkage heeft de brandweer opgeschaald naar het sein “middelhulpverlening”,  mede hierom is meer materiaal gealarmeerd. Evides werd met spoed ter plaatse gevraagd om de waterleiding af te sluiten, hoe de leiding heeft kunnen springen is niet bekend. Inmiddels is de lekkage gestopt en zijn de hulpdiensten bezig om de schade op te nemen. Bij diverse bewoners staat het water enkele centimeters in hun woningen. Particuliere bedrijven gaan de hele avond en nacht verder met het pompen.

- Advertisement -

Door de waterlekkage raakte één persoon lichtgewond nadat deze ten val kwam door een gat voor zijn huis. Op diverse plekken in de straat zakte de straat geleidelijk aan weg. In totaal 50 winkels en huizen aan de Groene Hilledijk zaten maandagmiddag urenlang zonder wate

Foto’s : Robin Veerman

 

 

- Advertisement -

Gerelateerd