Drie gewonden na explosie en brand in flat Stadhouderslaan Ridderkerk [VIDEO]

Date:

Deel bericht:

Ridderkerk – Omstreek half vier dinsdagmorgen 18 februari 2014 heeft een explosie plaatsgevonden in een woning aan de Stadhouderslaan. Direct na deze explosie ontstond er een grote brand in de gehele woning. De brandweer rukte met veel materiaal en mankracht uit om de brand te bestrijden. Daarbij stuitten zij op meerdere slachtoffers die onder andere op het balkon stonden te wachten. In het pand waar de explosie plaatsvond was op dat moment 1 bewoner aanwezig.

De brandweer heeft met een ladderwagen meerdere personen van een balkon gered. Ambulancepersoneel heeft zich, met ondersteuning van het mobiel medisch team, ontfermd over acht mensen. Drie van hen bleken daadwerkelijk gewond, zij zijn met rookinhalatieklachten overgebracht naar het ziekenhuis Een aantal van hen werd opgevangen in een politiebus. De brandweer had de brand na een uur onder controle. Één woning is compleet uitgebrand. Een woning erboven raakte zwaar beschadigd. Op straat lag een complete voorgevel van het appartement. Mogelijk is er sprake geweest van een gasexplosie.

- Advertisement -

Uit voorzorg zijn 6 woningen ontruimd. De meeste mensen hebben zelf een alternatieve slaapplek kunnen vinden. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Omdat het gebonden asbest betreft is dat waarschijnlijk niet gevaarlijk. Heeft u vannacht of vanochtend over de straat voor de woning gelopen? Spoel dan uw schoenen af met water.

ZIE OOK : Explosie in woning mogelijk poging tot zelfdoding Stadhouderslaan Ridderkerk

Foto’s : Robin Veerman & Jeffrey Jacobs Video : Wendy van Viegen

DSC_0009 (Medium) IMG_0204k

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Snelweg A16 richting Dordrecht deels dicht na ongeval vrachtwagen en personenauto

Ridderkerk - Op de A16 richting Dordrecht heeft vlak na het knooppunt Ridderkerk een ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen...

Agent lost waarschuwingsschot tijdens staande houding Populierenlaan Ridderkerk

Ridderkerk - De politie heeft woensdagmorgen een waarschuwingsschot gelost op de Populierenlaan in Ridderkerk. De agent wilde een...

76-jarige vrouw overleden na aanrijding met vrachtwagen Westmolendijk Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagmiddag 24 januari rond 14.30 uur is een 76-jarige vrouw bij een ongeluk op de Westmolendijk...

Verdachten van explosie Buffelstraat Rotterdam langer vast

Rotterdam - Het voorarrest van 14-jarige jongen en 21-jarige man uit Ridderkerk die ervan worden verdacht een explosief...