Hulpdiensten oefenen zwaar ongeval in Capelle aan den IJssel [VIDEO]

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – De hulpdiensten hebben dinsdagavond in samenwerking met Handhaving Capelle een grote oefening gehouden op de Kerklaan. Voor de oefening hebben de hulpdiensten een casus bedacht waarbij meerdere voertuigen betrokken waren, dit met onder andere groot materieel.

Bij het ongeval wat dinsdagavond werd geoefend waren twee voertuigen en een kraan betrokken, lotusslachtoffers werden ingezet om de oefening zo realistisch mogelijk te maken voor de hulpdiensten. Tijdens de oefening werden ook twee reanimatie’s geoefend, dit van een baby en een volwassen iemand.

- Advertisement -

In totaal zullen er vier oefeningen plaatsvinden met wekelijks een andere opzet, dit om te oefenen voor de brandweer, politie, ambulance en Handhaving Capelle. Ten tijde van de oefening is de rotonde op de Kerklaan gedeeltelijk omgeleid.

Video : Wendy van Viegen

IMG_0293k DSC_3605

Foto’s : Joëy Heijstek

Foto’s : Gino van Viegen

- Advertisement -

Gerelateerd