Van der Ploeg en Bircan gijzelt gezin na schietincident Arendsweg Enschede

Date:

Deel bericht:

Enschede – Na het schietincident aan de Oude Buurserdijk gijzelde het vluchtende tweetal Van der Ploeg en Bircan maandagavond op de Arendsweg een gezin. Het gezochte stel is rond 20.00 uur vertrokken in de blauwe Honda CRV (kenteken 71-DP-LK) van het gezin.  De twee namen de vader van het gezin mee. Om 20.40 uur zetten zij de gegijzelde man in Ahaus (Duitsland) uit zijn wagen en kon hij de politie alarmeren.

Gevaarzetting

Op dit moment zijn alle Nederlandse en Duitse autoriteiten in de grensstreek op de hoogte gesteld van de gepleegde misdrijven van het tweetal en hun gevaarzetting.

- Advertisement -

Meer strafbare feiten

Het tweetal, een getinte gedrongen man met dikke lippenen een getinte vrouw wordt, naast het schietincident op een camping onder Enschede en bovenstaande gijzeling, verantwoordelijk gehouden voor een ontvoering in Meppel en een gewelddadige overval in het Brabantse Lage Mierse. De auto (blauwe Honda CRV) waarin zij rijden kan voorzien zijn van andere kentekenplaten.

Politieonderzoek

De politie aan beide zijden van de grens is een uitgebreid onderzoek naar het tweetal gestart. Met nadruk wordt gewezen op de levensgevaarlijke daders. Het wordt sterk ontraden zelf actie in hun richting te ondernemen. Ook wordt geadviseerd om geen vreemden in uw woning toe te laten die onderdak zoeken.

Tips en meldingen kunnen via 112 worden doorgegeven aan de politie.

BhRdOLeCcYa-x BhRdWZLCcAA8veX

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Vrachtwagen en auto botsen op Vondelingenplaat in Rotterdam, chauffeur bekneld

Rotterdam - Om 16:00 uur vanmiddag heeft zich een botsing voorgedaan tussen een vrachtwagen en een auto voor...

Moeder overleden na ongeluk, kind in woning overleden na vermoedelijk steekpartij in Boekel

Boekel/Wilbertoord - Bij een mogelijk steekincident in een woning aan de Dotterbloem in Boekel is woensdagmiddag een kind...

Explosie bij eerder beschoten woning Kerkhoflaan Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari is een explosief afgegaan bij een...

Raketwerpers en veel vuurwapens en drugs aangetroffen na groot onderzoek

Rotterdam - Op maandagochtend 29 januari heeft de politie in Rotterdam een grote hoeveelheid zware vuurwapens gevonden en...