Bestuurder gewond na aanrijding met vier voertuigen Goudseweg Stolwijk

Date:

Deel bericht:

Stolwijk – De hulpdiensten werden deze morgen even na acht uur gealarmeerd voor een ongeval op de Goudseweg. Ter plaatse bleek het te gaan om de naastgelegen Schoonhovenseweg / N207. Vier voertuigen waren met elkaar in botsing gekomen.

Volgens getuigen stond de witte bus met de aanhanger, die vanuit Stolwijk kwam, net voor de Beijerschebocht te wachten om linksaf een terrein op te rijden. Achter de witte bus kwam een wit bestelbusje staan. Achter het witte bestelbusje kwam een zwarte Peugeot aanrijden die niet gezien had dat de twee voorgaande voertuigen stil stonden. De zwarte Peugeot botste na een korte remming achterop het witte bestelbusje. Het witte bestelbusje botste op zijn beurt tegen de aanhanger en werd door de klap van de Peugeot naar de tegenovergestelde rijstrook geduwd waarna hij een tegemoetkomende grijze auto aan de zijkant schampte. Deze laatste auto kwam na een flinke slip over het wegdek in de berm terecht. De aanhanger had lichte schade maar de andere drie voertuigen zijn total loss.

- Advertisement -

De ambulancedienst kwam met twee voertuigen ter plaatse. Twee bestuurders zijn gecontroleerd maar hoefden niet mee naar een ziekenhuis. De bestuurster van de Peugeot is wel afgevoerd naar het ziekenhuis. De VerkeersOngevallen Analyse (VOA) kwam ter plaatse voor technisch onderzoek. Ten tijde van het ongeval was de hele N207 tussen Gouda en Stolwijk afgesloten. Dit leverde al ernstige vertraging op, maar nadat het verkeer via de parallel gelegen Goudseweg ging rijden en daar vast kwam te staan was de chaos compleet. Uiteindelijk zijn op meerdere punten mensen van de Provincie gaan staan om het verkeer in gedeeltes en zo soepel mogelijk door te laten rijden.

Omstreeks kwart over tien, twee uur na het ongeval, werd de N207 weer vrijgegeven. De drie voertuigen zijn afgesleept door twee bergers.

Foto’s: Marco van Bemmel

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Flinke schade door brandend pannetje Hortensialaan Stolwijk

Stolwijk - In een woning aan de Hortensialaan in Stolwijk heeft dinsdagmorgen een brandje in de keuken gewoed....

Vrouw (90) vastgebonden tijdens overval in woning Bovenkerkseweg Stolwijk

Stolwijk - Een 90-jarige bewoonster is afgelopen nacht in haar woning aan de Bovenkerkseweg in Stolwijk overvallen. Ze...

Gewonde na steekpartij Benedenkerkseweg Stolwijk

Stolwijk - Bij een steekpartij op een erf langs de Benedenkerkseweg in Stolwijk heeft zondagmorgen een steekpartij plaatsgevonden....

Voertuig raakt te water na ernstige aanrijding, twee zwaargewonden Goudseweg Stolwijk

Stolwijk - Bij een ernstig ongeluk op de Goudseweg in Stolwijk zijn twee personen gewond geraakt. Twee auto’s...