Brutale tieners aangehouden tijdens afspraak met slachtoffer na eerdere straatroof Hoge Limiet Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft dinsdagmiddag twee 17-jarige Rotterdammers aangehouden na een beroving op de Hoge Limiet. Op de bewuste dinsdagmiddag werd een 17-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs beroofd van zijn smartphone, dit gebeurde omstreeks 15:15. Onder bedreiging van een steekwapen moest de jongen zijn smartphone afgeven aan de daders, die sloegen na de laffe beroving op de vlucht.

- Advertisement -

Afspraak

Eenmaal thuis aangekomen alarmeerde de jongen de politie en gaf het signalement van de jongens door. Op het moment dat de jongen nog aan de telefoon was met de politie belde een onbekend nummer naar het mobiele nummer van zijn moeder. De moeder nam haar telefoon op en kreeg een van de berovers aan de lijn, deze gaf aan de telefoon terug te geven als hij een groot geldbedrag ontving.  Er werd een afspraak gemaakt met de verdachte, tevens werd ook de politie direct ingelicht.

Aanhouding

Niet veel later verschenen de twee verdachten op de Tooroplaan in Rotterdam, hier werd afgesproken om de smartphone te “ruilen” voor een groot geldbedrag. Niet alleen het slachtoffer maar ook agenten in burger stonden opgesteld, dit om de daders direct te kunnen aanhouden. Toen bleek dat beide jongens aan het signalement voldeden werden zij direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, hier zitten zij vast in afwachting van het onderzoek.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woning verwoest door brand Abtsweg Rotterdam

Rotterdam - Een woning aan de Abtsweg in Rotterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag grotendeels...

Politie zoekt getuigen van explosie Ameidestraat Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een explosie aan de Ameidestraat in Rotterdam. Afgelopen...

Man gewond na schietpartij Minosstraat Rotterdam

Rotterdam - Een man is zaterdagmiddag gewond geraakt aan zijn been bij een schietpartij aan de Minosstraat in...

Toestand 82-jarige slachtoffer steekpartij Spaansebrug Rotterdam nog altijd kritiek

Rotterdam - De toestand van het 82-jarige slachtoffer van de steekpartij op het fietspad nabij de Spaansebrug in...