Bijna een ton aan boetes tijdens controle beroepsverkeer Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Agenten van het Team Verkeer van de Eenheid Rotterdam hebben deze week een groot aantal trucks gecontroleerd. Daarbij werd er €72.900 euro aan boetes uitgeschreven. In totaal werden 103 voertuigen gecontroleerd. De nadruk lag op naleving van de arbeidstijdenwetgeving. Deze bleek achteraf 74 keer te zijn overtreden. Buiten de uitgeschreven boetes, mochten vijftien chauffeurs niet meer verder rijden. Ook werden een aantal bestuurders betrapt die niet op hun eigen chauffeurskaart reden, de kaarten zijn in beslag genomen en teruggestuurd naar de afgevende instanties.

Vijf chauffeurs reden met een magneet op hun tachograaf, dit deden zij om rust te laten registeren terwijl ze onderweg waren. Drie chauffeurs hielden tachograafschijven achter, zij zijn beboet door de politie. Één chauffeur moest zijn transport stilleggen omdat bij de lading die hij vervoerde niet de juiste vervoersvergunning aanwezig was. Een andere chauffeur was 10.000 kilo te zwaar beladen. De controle vond plaats tussen maandag en donderdag.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

464 kilo cocaïne ontdekt in lading schroot

Op donderdag 9 november 2023 werd er tijdens een douanecontrole een partij cocaïne ontdekt in een lading schroot...

Brandweer rukt uit voor woningbrand Korhaanstraat Rotterdam

Rotterdam - De brandweer is vrijdagochtend rond 11.08 uur met veel wagens uitgerukt voor een woningbrand in de...

Uitslaande brand bij autowasstraat Soerweg Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 12 oktober rond 22.22 uur is er brand uitgebroken bij een auto wasstraat. De brand werd...

Drie verdachten aangehouden na cocaïnevangst in Rotterdamse haven

Rotterdam - De politie heeft drie Rotterdammers aangehouden na een cocaïnevangst in de Rotterdamse haven. De vondst werd...