Bijna een ton aan boetes tijdens controle beroepsverkeer Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Agenten van het Team Verkeer van de Eenheid Rotterdam hebben deze week een groot aantal trucks gecontroleerd. Daarbij werd er €72.900 euro aan boetes uitgeschreven. In totaal werden 103 voertuigen gecontroleerd. De nadruk lag op naleving van de arbeidstijdenwetgeving. Deze bleek achteraf 74 keer te zijn overtreden. Buiten de uitgeschreven boetes, mochten vijftien chauffeurs niet meer verder rijden. Ook werden een aantal bestuurders betrapt die niet op hun eigen chauffeurskaart reden, de kaarten zijn in beslag genomen en teruggestuurd naar de afgevende instanties.

Vijf chauffeurs reden met een magneet op hun tachograaf, dit deden zij om rust te laten registeren terwijl ze onderweg waren. Drie chauffeurs hielden tachograafschijven achter, zij zijn beboet door de politie. Één chauffeur moest zijn transport stilleggen omdat bij de lading die hij vervoerde niet de juiste vervoersvergunning aanwezig was. Een andere chauffeur was 10.000 kilo te zwaar beladen. De controle vond plaats tussen maandag en donderdag.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd