Vier aanhoudingen in onderzoek naar coketransport Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – De politie heeft vier verdachten aangehouden in een onderzoek naar cocaïnehandel. Drie mannen een vrouw worden ervan verdacht een grote partij cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Nederland te verschepen. Ze wilden de coke verstoppen in zeecontainers met meloenen als dekmantel. De opdrachtgever een 27-jarige man uit Heemstede werd dinsdag in zijn ouderlijk huis aangehouden door agenten. Bij een doorzoeking van zijn woning werd onder zijn matras een geladen vuurwapen en 75.000 euro aan contant aangetroffen. Beiden werden in beslag genomen door de politie.

Twee medeverdachte mannen van 53 en 49 jarige leeftijd uit Almere zouden ingeschakeld zijn om het drugstransport te organiseren. De 49-jarige verdachte uit Almere is dinsdag aangehouden in zijn woonplaats. Zijn 53-jarige kompaan werd halverwege januari al opgepakt in een ander onderdeel van dit strafrechtelijk onderzoek. Dat richt zich op voorbereidingen om met een zeilschip partijen cocaïne vanuit Venezuela te importeren. Deze man zit in voorlopige hechtenis. In de Limburgse gemeente Leudal werd een 44-jarige vrouw aangehouden. Zij is waarschijnlijk een vertrouwenspersoon van de 27-jarige opdrachtgever. De politie heeft dinsdag in Rotterdam een 37-jarige verdachte aangehouden die in opdracht van de drugsbende naar Brazilië is gereisd om daar een fruitbedrijf van de grond te krijgen. Dit zouden zij kunnen gebruiken als dekmantel. Deze man wordt ervan verdacht dat hij een vervalst paspoort heeft geregeld voor de kapitein die het zeilschip Andromeda richting Venezuela heeft gevaren. De 44-jarige kapitein zelf werd begin deze maand aangehouden in zijn woning in Beverwijk en zit in voorlopige hechtenis.

- Advertisement -

De politie heeft dinsdag vijf woningen doorzocht doorzocht. Daarbij zijn in totaal drie vuurwapens, munitie, een ploertendoder en een jammer in beslag genomen. Verder heeft de politie beslag gelegd op computers, drie exclusieve horloges en drie auto’s, waaronder een Mercedes. De vier verdachten uit Heemstede, Almere en Rotterdam worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Haarlem met het verzoek hen voor 14 dagen in bewaring te stellen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd