Korps Brandwijk winnaar van het regionaal kampioenschap hulpverlening Zuid Holland Zuid

Date:

Deel bericht:

Binnenmaas – Brandweerkorpsen van de regio Zuid Holland Zuid hebben zaterdag 1 maart het tegen elkaar opgenomen tijdens het regionaal kampioenschap hulpverlening. Totaal deden negen brandweerposten uit Zuid Holland Zuid mee aan de wedstrijd om de felbegeerde wisselbeker te winnen.De brandweerwedstrijden is bedoeld om de geoefendheid, saamhorigheid en de motivatie van brandweerpersoneel op een hoog niveau te houden. Dit jaar was de technische hulpverlening het thema van de brandweerwedstrijden. Hieraan moet gedacht worden aan scenario’s zoals schade bij stormschade, gevaarlijke stoffen en complexe verkeersongevallen met beknellingen of ingestorte gebouwen.

De brandweermensen die mee doen aan de wedstrijden weten van te voren niet wat hun te wachten staan en waar zij op beoordeeld worden. De scenario’s zijn zeer realistisch zodat de hulpverleners ter plaatse zullen moeten handelen alsof ze bij een echt incident staan.

- Advertisement -

De uiteindelijke winnaar van de posten Bleskensgraaf, Hoornaar-Noordeloos, Heinenoord, Nieuw-Lekkerland, Brandwijk, Groot-Ammers, Oud-Beijerland, Goudriaan en Maasdam-Puttershoek was de post Brandwijk. Deze post werd regionaal kampioen. Post Nieuwlekkerland volgde als tweede gevolgd door post Goudriaan als derde.

Foto’s : Gerrie van der Knaap

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Boom waait om Bonaventurasedijk Maasdam

Binnenmaas - Brandweer van Binnenmaas is zaterdagochtend uitgerukt voor een omgevallen boom aan de oud bonaventurasedijk in Maasdam....

Brandweer redt paard uit sloot Munnikendijk Westmaas

Westmaas - De brandweer werd woensdagmiddag opgeroepen om een paard uit de sloot te halen aan de Munnikendijk....

Brandweer rukt uit voor kortsluiting in auto Heinenoord

Heinenoord - Donderdag 29 mei is de brandweer uitgerukt voor een vermoedelijke autobrand aan de Tienvoet in Heinenoord. Eenmaal ter plaatse blijkt...

Grote brand verwoest woning Eendrachtsweg Puttershoek

Puttershoek - Vrijdagochtend heeft er in een woning aan de Eendrachtsweg een fikse brand gewoed. Omdat het vuur...