Bezuinigen op brandweermensen levensgevaarlijk

Date:

Deel bericht:

De brandweer rukt steeds vaker uit met minder brandweermensen, dit vanwege de bezuinigingen. De Vakvereniging Brandweervrijwilligers (VBV) vind dit levensgevaarlijk. In het hele land is de brandweer bezig met diverse experimenten om uit te rukken met twee of vier brandweermensen. Dit word gedaan met kleinere voertuigen, de Snel Interventie Voertuigen (SIV) zoals hier onder.

Stock_Brandweer_SIV_Robin

- Advertisement -

Volgens de wet moet de brandweer standaard naar een brandmelding uitrukken met een blusvoertuig met zes bemanningsleden. Daar mag alleen van worden afgeweken als ‘het niveau van de brandweerzorg’ hetzelfde blijft. Rotterdam-Rijnmond telt drie Snel Interventie Voertuigen waar twee bemanningsleden op zitten. Dit is handig en efficiënt voor de kosten maar gevaarlijk voor bij branden.

Volgens de VBV-bestuurder Ruud van Vliet klagen brandweermensen steeds vaker over inzetten waarbij zij ‘handen tekort komen’. Ook de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) is kritisch over de experimenten. “Iedereen doet maar wat, zonder dat er een grondige risico-inventarisatie en evaluatie aan ten grondslag ligt”, constateert Pieter van Beek van de NVVK.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...