Twee gaslekkages door graafwerkzaamheden Brandsmastraat Gouda

Date:

Deel bericht:

Gouda – De hulpdiensten hebben woensdagmiddag twee gaslekkages aangetroffen aan de Brandsmastraat. De lekkage’s waren ontstaan door graafwerkzaamheden. Een graafmachine was bezig om gaten te boren voor planten, dit ging echter mis. 

De brandweer trof bij de Brandsmastraat een gaslekkage aan en sloot de straat af voor omstanders en verkeer. Omstanders spraken de brandweerlieden aan omdat zij vlakbij al een langere tijd een vreemde lucht roken. Toen de brandweer hier pols hoogte kwam nemen bleek ook hier een gaslek te zijn. Hierop besloot de brandweer om samen, met het inmiddels ter plaatse gekomen personeel van Joulz, de volledige route na te gaan waar de graafmachine was wezen boren om te kijken of er niet nog meer plekken waren waar de gasleiding geraakt was. Dit bleek niet het geval en het bleef ‘slechts’ bij twee gaslekken. Ook werd er op meerdere galerijen van een aantal flats gemeten op een eventuele te hoge concetratie gas. De concetratie gas bleek niet zo hoog dat er flats ontruimd moesten worden.

- Advertisement -

De politie heeft een groot deel van de wijk afgesloten zodat de hulpverleners haar werk kon doen.  Tijdens het controleren van alle leidingen zijn Joulz medewerkers aan de slag gegaan met het dichten van de lekkages. Na zo’n anderhalf uur, om 15:30, waren de lekken voorlopig gedicht en werden de straten weer vrijgegeven en konden de hulpdiensten retour. Joulz zorgt voor de verdere afhandeling en het definitief repareren van de leidingen.

Foto’s: Marco van Bemmel

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Brandweer probeert kat uit gat in kademuur te redden Westhaven Gouda

Gouda - De brandweer werd vanmorgen rond half 12 opgeroepen voor een kat die zich in een gat...

Grote zoekactie naar meisje (3) ‘zonder zwemdiploma’ Lekkenburg Gouda

Gouda - De hulpdiensten werden vanavond iets na 6 uur met spoed gealarmeerd voor een vermissing. Een meisje...

Vakantie in duigen na brand in caravan Keerkring Gouda

Gouda - Op de Keerkring in Gouda is vanmorgen brand ontstaan in een caravan. De brand ontstond tijdens...

Bewoner slaapt door tijdens vlam in pan, portiek vol met rook Wibautstraat Gouda

Gouda - In een portiekwoning aan de Wibautstraat in Gouda heeft vrijdagavond rond 22.30 uur een brandje gewoed...