31 gewonden na aanrijding tussen trams Breeplein Rotterdam (GRIP 2)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een ongeluk tussen drie trams bij de halte Breeplein zijn maandagmiddag 31 mensen gewond geraakt. Het is nog niet bekend hoe de trams tegen elkaar konden opbotsen. Door een nog onbekende oorzaak reed de achterste tram op zijn voorligger die vervolgens weer op zijn voorganger reed. De trambestuurders van de voorste trams raakten niet gewond. De andere trambestuurder moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Door het incident moesten 29 inzittenden van de trams na behandeling ter plaatse overgebracht worden naar het ziekenhuis. Twee van hen raakten zwaargewond door het ongeval. De anderen zijn met lichte verwondingen aan vooral nek- en rug naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere passagiers hoefden niet met behandeld te worden maar kregen wel het advies om de huisarts te bezoeken. In totaal zaten er 48 personen in de trams.

- Advertisement -

Om alle slachtoffers te kunnen behandelen werden ambulances uit overige regio’s ter plaatse gestuurd. Deze kwamen onder andere uit Haaglanden en Zuid-Holland-Zuid. Ook kwam er een SIGMA team ter plaatse. Deze hebben een aantal slachtoffers behandeld in afwachting van hun transport naar het ziekenhuis. Nadat alle gewonden naar het ziekenhuis waren overgebracht begon het sporenonderzoek. De politie heeft bij dat onderzoek onder andere getuigenverklaringen opgenomen en de blackboxen van de trams veiliggesteld. Ook een politiehelikopter maakte luchtfoto’s van het incident.

Tramlijn 2, 20 en 25 waren, tussen de Laan op Zuid en de Beijerlandselaan, lange tijd gestremd. De RET heeft op dit stuk pendelbussen ingezet. De hinder voor het verkeer en openbaar vervoer bleef beperkt. Toen deze werkzaamheden waren afgerond konden, even voor 17.00 uur, de voorste en middelste tram op eigen kracht wegrijden. Even na 17.00 uur is de achterste tram weg gesleept. De trams zullen nog bekeken worden voor nader onderzoek.

 Foto’s : Robin Veerman

DSC_0197

Foto’s : Michael Hubregtse

_MG_2395

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Vrouw (55) gewond na schietpartij, man (50) aangehouden in hotel Beverwaardseweg Rotterdam

Rotterdam - Zondag 3 december heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Beverwaardseweg. Hierbij is een 55-jarige vrouw...

Matroos (44) komt om het leven na val van loopplank Kesterenstraat Rotterdam

Rotterdam - Een 44-jarige man uit Turkije is afgelopen nacht om het leven gekomen nadat hij vannacht van...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Drugslab in oude studentenkamer Aristotelesstraat Rotterdam

Rotterdam - Een zoemend geluid en een anonieme tip deden samen vermoeden dat er in een studentenpand aan...