dinsdag, april 13, 2021
5.9 C
Rotterdam
dinsdag 13 april 2021

Drie slachtoffers na crash met helikopter bij Vliegveld Hilversum

Hilversum – Bij een helikoptercrash zijn donderdagmiddag drie gewonden gevallen, waarvan één er ernstig aan toe is. De hulpdiensten kregen rond half twee de melding dat er een helikopter was neergestort op het vliegveld van Hilversum. Direct de ambulance, brandweer, politie en het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter uit naar de plaats van het incident. Ter plaatse troffen zij inderdaad een gecrashte helikopter die tevens ook nog eens in brand stond. Gelukkig konden de inzittende zelf het toestel veilig verlaten door eruit te klimmen. 

Het ongeval ontstond nadat de helikopter wilde opstijgen maar plotseling begon te kantelen. Doordat de rotorbladen de grond raakten was de heli onbestuurbaar geworden. De heli kwam meerdere malen hard op de grond terecht waarna er een kleine brand ontstond. De gewonden werden naar verschillende ziekenhuis afgevoerd voor hun verwondingen. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. De luchtvaartpolitie zal een onderzoek in stellen naar de toedracht van het ongeval.

De Telegraaf meldde dat de helikopter een Hughes 300c uit 1973 betrof. Het toestel was eigendom van het “Ryfas Helicopters” dat op Vliegveld Hilversum is gevestigd. Het bedrijf doet onder andere verhuur van helikopters en geeft proeflessen. De piloot zou de eigenaar van het bedrijf zijn en één van de meest ervaren piloten van het hele vliegveld. In de helikopter kunnen drie personen worden vervoerd. Het is niet bekend of de zwaargewond ook de piloot betreft.

Related Articles

Gewapende mannen overvallen woning Geraniumstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Twee gewapende mannen hebben vanmorgen een woning overvallen aan de Geraniumstraat in Rotterdam...

Man (18) zwaargewond na steekpartij bij Rinze Koopmanstraat in Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is maandagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij bij de Rinze Koopmansstraat...

Man met vuurwapen aangehouden Palladiostraat Rotterdam

0
Rotterdam - In de Rotterdamse wijk het Lage Land is maandagmiddag een man met een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF [...]

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen [...]

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat [...]

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind.

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind. [...]

Boa's: terrassen open, vermindert ook druk op handhaving

Boa's: terrassen open, vermindert ook druk op handhaving [...]

Stay Connected

9,381FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg