Drie slachtoffers na crash met helikopter bij Vliegveld Hilversum

Date:

Deel bericht:

Hilversum – Bij een helikoptercrash zijn donderdagmiddag drie gewonden gevallen, waarvan één er ernstig aan toe is. De hulpdiensten kregen rond half twee de melding dat er een helikopter was neergestort op het vliegveld van Hilversum. Direct de ambulance, brandweer, politie en het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter uit naar de plaats van het incident. Ter plaatse troffen zij inderdaad een gecrashte helikopter die tevens ook nog eens in brand stond. Gelukkig konden de inzittende zelf het toestel veilig verlaten door eruit te klimmen. 

Het ongeval ontstond nadat de helikopter wilde opstijgen maar plotseling begon te kantelen. Doordat de rotorbladen de grond raakten was de heli onbestuurbaar geworden. De heli kwam meerdere malen hard op de grond terecht waarna er een kleine brand ontstond. De gewonden werden naar verschillende ziekenhuis afgevoerd voor hun verwondingen. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. De luchtvaartpolitie zal een onderzoek in stellen naar de toedracht van het ongeval.

- Advertisement -

De Telegraaf meldde dat de helikopter een Hughes 300c uit 1973 betrof. Het toestel was eigendom van het “Ryfas Helicopters” dat op Vliegveld Hilversum is gevestigd. Het bedrijf doet onder andere verhuur van helikopters en geeft proeflessen. De piloot zou de eigenaar van het bedrijf zijn en één van de meest ervaren piloten van het hele vliegveld. In de helikopter kunnen drie personen worden vervoerd. Het is niet bekend of de zwaargewond ook de piloot betreft.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Landelijk Meldpunt Internetoplichting waarschuwt voor malafide webwinkels in aanloop naar feestdagen

Nederland - De politie ontvangt steeds meer aangiftes en meldingen over malafide webwinkels. Aankoopfraude is inmiddels zelfs de...

Moordverdachte Bretley D. aangehouden in Amsterdam

De politie heeft de van moord verdachte 24-jarige Bretley D. opgepakt in Amsterdam. De politie was naar de...

Instappen Amsterdam-Oost en Arnhem in zoektocht naar Bretly Dorder

Rotterdam - Het aantal tips dat bij de politie binnenkomt, blijft oplopen. Elke tip wordt bekeken, onderzocht en...

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...