Drie slachtoffers na crash met helikopter bij Vliegveld Hilversum

Date:

Deel bericht:

Hilversum – Bij een helikoptercrash zijn donderdagmiddag drie gewonden gevallen, waarvan één er ernstig aan toe is. De hulpdiensten kregen rond half twee de melding dat er een helikopter was neergestort op het vliegveld van Hilversum. Direct de ambulance, brandweer, politie en het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter uit naar de plaats van het incident. Ter plaatse troffen zij inderdaad een gecrashte helikopter die tevens ook nog eens in brand stond. Gelukkig konden de inzittende zelf het toestel veilig verlaten door eruit te klimmen. 

Het ongeval ontstond nadat de helikopter wilde opstijgen maar plotseling begon te kantelen. Doordat de rotorbladen de grond raakten was de heli onbestuurbaar geworden. De heli kwam meerdere malen hard op de grond terecht waarna er een kleine brand ontstond. De gewonden werden naar verschillende ziekenhuis afgevoerd voor hun verwondingen. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. De luchtvaartpolitie zal een onderzoek in stellen naar de toedracht van het ongeval.

- Advertisement -

De Telegraaf meldde dat de helikopter een Hughes 300c uit 1973 betrof. Het toestel was eigendom van het “Ryfas Helicopters” dat op Vliegveld Hilversum is gevestigd. Het bedrijf doet onder andere verhuur van helikopters en geeft proeflessen. De piloot zou de eigenaar van het bedrijf zijn en één van de meest ervaren piloten van het hele vliegveld. In de helikopter kunnen drie personen worden vervoerd. Het is niet bekend of de zwaargewond ook de piloot betreft.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...