Storing in luchtalarm Flatusstraat schrikt bewoners op in Fascinatio Capelle aan den IJssel

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – Een storing heeft er maandagochtend voor gezorgd dat het luchtalarm op de Flatusstraat met de Ardalaan in de Capelse wijk Fascinatio ongeveer 30 min heeft staan loeien. Omstreeks elf uur in de ochtend kon de sirene het zwijgen worden opgelegd. Hoe de storing heeft kunnen ontstaan is niet bekend, deze bleek wel plaatselijk te zijn gezien het luchtalarm alleen in de wijk Fascinatio afging. 

Handhaving en de Gemeente Capelle aan den IJssel hebben via Twitter laten weten dat de storing verholpen zal worden, ook de oorzaak hiervan zal nader worden onderzocht. Medewerkers van Handhaving Capelle en de gemeente hebben de melding in behandeling genomen. Normaliter worden de worden de sirenes alleen gebruikt in geval van een ernstig calamiteit waarbij ramen en deuren moeten worden gesloten. Deze sirenes worden alleen getest op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur in de middag.

- Advertisement -

Gerelateerd