Nieuw passagiersschip zinkt in Volkeraksluizen

Date:

Share post:

Willemstad – Een nieuw passagiersschip wat nog in aanbouw was is zaterdagmiddag tijdens het transport gedeeltelijk gezonken. Het schip kwam bij de Volkeraksluizen in de problemen. De riviercruiser is naar de kant geduwd met andere schepen waarna het schip kon worden leeggepompt. Andere schepen konden met een boog om het scheepsdeel heen varen. Het overige scheepvaartverkeer kon daardoor gewoon door blijven gaan.

De Volkeraksluizen behoren tot één van de meest gebruikte sluizen van Europa. Rijkswaterstaat liet weten dat het schip dus toch niet helemaal waterdicht was. Een bergingsbedrijf is ingeschakeld om de boot leeg te pompen en verder te verplaatsen.

- Advertisement -

Foto : Johan van den Dool

volkeraksluizen

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd