Chaos na ongeval in de Botlektunnel Hoogvliet richting Ridderkerk

Date:

Share post:

Hoogvliet – De Botlektunnel richting Ridderkerk is woensdag voor een tijd afgesloten geweest na een ongeval met een vrachtwagen. Door de aanrijding met een personenauto lekte de vrachtwagen diesel wat er voor zorgde dat de hele tunnel vol lag met diesel. 

Het ongeval gebeurde omstreeks elf uur woensdagochtend en zorgde direct voor problemen op de snelwegen maar ook op de N218 in Spijkenisse. Al het verkeer nabij het ongeval werd omgeleid via de Botlekbrug wat voor de nodige files zorgde. Pas om 1 uur in de middag kon de tunnel weer vrijgegeven worden voor het verkeer waardoor de files langzaam oplossen.

- Advertisement -

Omdat er dieselolie in het drainagesysteem van de tunnel is gelopen zal het systeem nog leeggepompt moeten worden. De planning is dat dit vanavond na 22:00 uur zal gebeuren. De tunnel zal daarvoor opnieuw afgesloten moeten worden. Het slachtoffer wat in de personenauto zat is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd