Jongens (13,14) naar bureau HALT vanwege explosief ‘speelgoed’ Wijde Wormer Capelle a/d IJssel

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – Handhavers zagen tijdens hun surveillance 3 jongens aan de zijkant van een apartementencomplex aan de Wijde Wormer. De jongens hielden zich daar nogal opvallend op en het leek op ze met vuur bezig waren.

Daarop zijn de handhavers ter plaatse gegaan. De jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar bleken met pvc-buizen een opstelling gemaakt te hebben. De plastic buizen vulden zij vervolgens met brandbaar gas en wilden dit laten ontploffen en er zo een projectiel mee afvuren. Een eerste test was volgens de jongens mislukt, vandaar een 2de poging. Die kon gelukkig door de handhavers worden voorkomen.

- Advertisement -

De situatie is door Handhaving veilig gesteld en de politie is ter plaatse gevraagd. Die nam alles in beslag. De jongens hebben een HALT verwijzing gekregen voor een taakstraf. Tevens zijn de ouders in kennis gesteld.

Foto : Handhaving Capelle (twitter @HVCapelle)

foto

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd