Man verzet zich hevig bij aanhouding na controle Sperwerhof Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Op de Kerklaan zagen bikers van Handhaving dat een man een sigaret rookte in winkelcentrum ‘Koperwiek’. Toen zij de man wilden aanspreken liep hij weg van de bikers en gaf geen reactie op hun aanspreken. De bikers hielden de man vervolgens staande en ook toen probeerde de man weg te komen. Met de bikes is de man op de plaats gehouden, maar in plaats van te luisteren naar de waarschuwing van de handhavers, bleef de man vervelend en wilde niet meewerken.

Toen de maat vol was werd aan de man zijn identiteitsbewijs ter inzage gevorderd, zodat een bekeuring kon worden uitgeschreven. De man zei dat zijn identiteitsbewijs in zijn auto lag waarop de bikers meeliepen naar een door de man aangewezen parkeerplaats bij de Koperwiek. Daar aangekomen gaf de man aan dat zijn auto eigenlijk op de Sperwerhof stond waar zijn identiteitsbewijs in zou liggen. De bikers liepen ook daar met de man naartoe, maar toen bleek de man ineens in het geheel geen auto geparkeerd te hebben en gaf hij aan geen identiteitsbewijs te hebben. Hij zou zijn identiteitsbewijs kwijt zijn en had hiervoor aangifte gedaan. Toen dat gecontroleerd werd, bleek dat niet te kloppen. Toen de handhavers daarop doorvroegen, wilde de man er vervolgens vandoor. Hij werd met de bikes gelijk ingesloten.

- Advertisement -

De man pakte vervolgens een enveloppe met papieren uit zijn jas en verscheurde een deel daarvan dat hij op straat gooide. De bikers waarschuwden de man dat hij de openbare weg vervuilde, maar de man bleef doorgaan met het kapot scheuren van de enveloppe, ook bij de tweede waarschuwing. Toen de handhavers het zat waren, gaven zij de man te kennen dat hij was aangehouden. De man probeerde er opnieuw vandoor te gaan waarop de bikers de man tegen hielden. De man werd daarop agressief en pleegde aanzienlijk verzet bij zijn aanhouding waarop de man uiteindelijk met geweldgebruik aangehouden en geboeid is. De man is door de politie overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau zat de man een aantal uren vast om zijn identiteit te achterhalen. Toen dat bekend was, is proces-verbaal opgemaakt voor hinderlijk gedrag, vervuiling van de openbare ruimte en het opzettelijk niet tonen van zijn identiteitsbewijs. Wat begon met een waarschuwing werd een dure rekening en een paar uur zitten.

Foto en verslag : Handhaving Capelle

foto

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Bestuurder mogelijk onder invloed van lachgas rijdt IJssel in op Nijverheidstraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Een automobilist is zondagavond rond 18.10 uur met zeer hoge snelheid van de...

Kinderfietsje naast sloot aangetroffen Couwenhoekseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Dinsdagavond 5 december hebben hulpdiensten een zoekactie georganiseerd, nadat een kinderfietsje werd aangetroffen...

Melding woningbrand blijkt gelukkig loos alarm Pietersberg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De brandweer is zondagmiddag opgeroepen voor een melding van een woningbrand aan de...

Politie onderzoekt poging woningoverval Pallieterburg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagavond 23 november hebben drie mannen geprobeerd een woning aan de Pallieterburg in...