Grote brand in boekhandel Haasbeek De Herenhof Alphen aan den Rijn

Date:

Share post:

Alphen aan den Rijn – Een felle brand heeft zaterdagavond laat een boekhandel compleet in de as gelegd. Omstreeks kwart over elf brak de brand uit in Winkelcentrum de Herenhof. De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. Door deze rook moesten de bewoners van de bovengelegen appartementen hun woningen halsoverkop verlaten. De brandweer moest daar een vrouw van haar balkon redden met een ladderwagen.

Door de brand zou mogelijk ook een gasleiding zijn gaan lekken. Dit zorgde ervoor dat de brand dus niet te blussen was voordat de gastoevoer vanuit de straat was afgesloten. Tot zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Door een snelle inzet kon de brandweer uitbreidingen naar omliggende winkels of woningen voorkomen. En was de brand in de winkel snel geblust. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De ontruimde bewoners zijn elders opgevangen en zullen de nacht hoogstwaarschijnlijk elders doorbrengen. Voor dit incident schaalde de hulpdiensten op naar GRIP 1.

- Advertisement -

Foto : Darinca Gerritsen & Rick Juffermans

IMG_8624 IMG_8627 IMG_8628 IMG_8638 IMG_8639 IMG_8640

Bj7nGO4IEAAue0K

Foto’s : Rick Juffermans

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd