Handhaving Capelle neemt drone in gebruik tegen overlast (1 April)

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – Handhaving Capelle aan den IJssel heeft voor extra surveillancemogelijkheden een drone aangeschaft. Met de drone kunnen ze voortaan de overlast onder andere boven het Schollebos waarnemen, sneller zwerfafval constateren en probleemgebieden in kaart brengen. De drone is tevens uitgerust met een warmtebeeldcamera zodat deze ook ’s nachts inzetbaar is. Mogelijkheden voor surveillance in woningen door met de drone naar binnen te kijken en mogelijkheden om te drone te bewapenen worden nog onderzocht.

Eerdere proeven hebben uitgewezen dat een drone een uiterst kosteneffectieve en flexibele uitbreiding is van de dienst Handhaving. Dat werd al op de eerste dag bevestigd: inmiddels is de eerste overtreder al in zijn kraag gepakt voor het dumpen van afval. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Handhaving van Capelle aan den IJssel per mail handhaving@capelleaandenijssel.nl

- Advertisement -

(UPDATE : Uiteraard ging het om een opgezette publiciteitsstunt voor 1 April waar wij gezellig aan meewerkten, er zijn in ieder geval wat burgers geweest die er toch nog intrapten. Voorlopig blijven ze surveilleren te voet, met de auto of met de fiets. Een drone mag immers niet zomaar worden ingezet om overlast te bestrijden)

Foto @HVCapelle

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd