Meer slachtoffers door woningbranden in 2014

Date:

Deel bericht:

Landelijk – De NOS meldde vanmorgen op de website dat het aantal dodelijke slachtoffers door een woningbrand stijgt. In het eerste kwartaal van 2013 kwamen nog negen mensen om het leven, dit jaar waren dat er al 20. De Nederlandse brandweer maakt zich zorgen over het stijgende aantal doden. Vooral oudere mensen van boven de 65 zijn vaker het slachtoffer van een woningbrand. Dit jaar waren dat er al acht.

Brandweer Nederland verwacht dat het aantal slachtoffers toeneemt omdat mensen steeds ouder worden en langer thuis blijven wonen. Vaak zijn ongelukjes of vergeten pannetjes de oorzaak van een brand. Omdat de ouderen op leeftijd vaak niet weten wat ze moeten doen of zelfstandig kunnen vluchten zijn zij kwetsbaarder bij een brand in de woning.

- Advertisement -

De brandweer benadrukt het belang van werkende rookmelders. Ook brandveilig meubilair kan een brand flink vertragen zegt Brandweer Nederland. Met name oud meubilair kan een brand zich snel verspreiden. Binnen drie minuten kan een hele woonkamer al in brand staan.

Onder het brandweerpersoneel is er in diverse regio’s onrust ontstaan. Brandweervoertuigen worden bezet met minder personeel en kazernes worden gesloten als gevolg van de bezuinigingen bij de Veiligheidsregio’s. In Rotterdam-Rijnmond sloten al twee kazernes hun deuren. Ook worden steeds vaker twee mans voertuigen ingezet. Het zogenoemde Snelle Interventie Voertuig. Zij kunnen bij een flinke uitslaande brand echter niet naar binnen totdat er een tankautospuit met zes man is gearriveerd.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...