dinsdag, april 13, 2021
2.1 C
Rotterdam
dinsdag 13 april 2021

Meer slachtoffers door woningbranden in 2014

Landelijk – De NOS meldde vanmorgen op de website dat het aantal dodelijke slachtoffers door een woningbrand stijgt. In het eerste kwartaal van 2013 kwamen nog negen mensen om het leven, dit jaar waren dat er al 20. De Nederlandse brandweer maakt zich zorgen over het stijgende aantal doden. Vooral oudere mensen van boven de 65 zijn vaker het slachtoffer van een woningbrand. Dit jaar waren dat er al acht.

Brandweer Nederland verwacht dat het aantal slachtoffers toeneemt omdat mensen steeds ouder worden en langer thuis blijven wonen. Vaak zijn ongelukjes of vergeten pannetjes de oorzaak van een brand. Omdat de ouderen op leeftijd vaak niet weten wat ze moeten doen of zelfstandig kunnen vluchten zijn zij kwetsbaarder bij een brand in de woning.

De brandweer benadrukt het belang van werkende rookmelders. Ook brandveilig meubilair kan een brand flink vertragen zegt Brandweer Nederland. Met name oud meubilair kan een brand zich snel verspreiden. Binnen drie minuten kan een hele woonkamer al in brand staan.

Onder het brandweerpersoneel is er in diverse regio’s onrust ontstaan. Brandweervoertuigen worden bezet met minder personeel en kazernes worden gesloten als gevolg van de bezuinigingen bij de Veiligheidsregio’s. In Rotterdam-Rijnmond sloten al twee kazernes hun deuren. Ook worden steeds vaker twee mans voertuigen ingezet. Het zogenoemde Snelle Interventie Voertuig. Zij kunnen bij een flinke uitslaande brand echter niet naar binnen totdat er een tankautospuit met zes man is gearriveerd.

Related Articles

Man (18) zwaargewond na steekpartij bij Rinze Koopmanstraat in Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is maandagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij bij de Rinze Koopmansstraat...

Man met vuurwapen aangehouden Palladiostraat Rotterdam

0
Rotterdam - In de Rotterdamse wijk het Lage Land is maandagmiddag een man met een...

Brandweer redt mensen bij woningbrand Mathenesserdijk Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam heeft maandagmiddag korte tijd brand...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF [...]

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen [...]

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat [...]

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind.

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind. [...]

Boa's: terrassen open, vermindert ook druk op handhaving

Boa's: terrassen open, vermindert ook druk op handhaving [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg