€ 23.000,- na grote olielekkage mobiele kraan door Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Op 19 februari 2014 waren diverse wegen in Capelle, waaronder de Abram van Rijckevorselweg, Lijstersingel, Slotlaan en de PC Boutensingel, verontreinigd met een dikke laag hydraulische olie. Dat kwam door een grote olielekkage van een mobiele kraan. Tijdens het rijden verloor de kraan enkele honderden liters hydraulische olie, waardoor de wegen zeer glad en gevaarlijk waren.

In het belang van de verkeersveiligheid en om alles opgeruimd te krijgen, is door de gemeentelijke handhavers spoedbestuursdwang toegepast. Dat betekent dat de gemeente op dat moment alle noodzakelijke maatregelen neemt op kosten van de overtreder. In dit geval waren veel maatregelen nodig zoals het afsluiten van wegen, het inzetten van verkeersregelaars en actiewagens, maar ook het opruimen van alle olie door een gespecialiseerd bedrijf.

- Advertisement -

De overtreder kreeg in dit geval voor een deel wel de gelegenheid om zelf maatregelen te nemen, maar was gelet op de omvang van het incident niet in staat om alles goed te kunnen regelen. De gemeente nam vervolgens alle noodzakelijke maatregelen en maakte vervolgens aanzienlijke kosten. In dit geval bijna € 23.000,-. Nu de kosten bekend zijn, is de afdeling Handhaving gestart met de verhaalprocedure.

Omdat er geen sprake was van opzet en het bedrijf volledige medewerking verleende, is er geen proces-verbaal opgemaakt. Wel blijft sprake van een overtreding en is het bedrijf verantwoordelijk. Op grond daarvan zijn door de gemeente dan ook alle maatregelen genomen en worden de kosten verhaald, zo laat Handhaving Capelle donderdag 10 april weten.

Foto’s : Handhaving Capelle

foto 2 foto 25 foto 32 foto 35 foto 55 foto kraan kraan

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...