€ 23.000,- na grote olielekkage mobiele kraan door Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Op 19 februari 2014 waren diverse wegen in Capelle, waaronder de Abram van Rijckevorselweg, Lijstersingel, Slotlaan en de PC Boutensingel, verontreinigd met een dikke laag hydraulische olie. Dat kwam door een grote olielekkage van een mobiele kraan. Tijdens het rijden verloor de kraan enkele honderden liters hydraulische olie, waardoor de wegen zeer glad en gevaarlijk waren.

In het belang van de verkeersveiligheid en om alles opgeruimd te krijgen, is door de gemeentelijke handhavers spoedbestuursdwang toegepast. Dat betekent dat de gemeente op dat moment alle noodzakelijke maatregelen neemt op kosten van de overtreder. In dit geval waren veel maatregelen nodig zoals het afsluiten van wegen, het inzetten van verkeersregelaars en actiewagens, maar ook het opruimen van alle olie door een gespecialiseerd bedrijf.

- Advertisement -

De overtreder kreeg in dit geval voor een deel wel de gelegenheid om zelf maatregelen te nemen, maar was gelet op de omvang van het incident niet in staat om alles goed te kunnen regelen. De gemeente nam vervolgens alle noodzakelijke maatregelen en maakte vervolgens aanzienlijke kosten. In dit geval bijna € 23.000,-. Nu de kosten bekend zijn, is de afdeling Handhaving gestart met de verhaalprocedure.

Omdat er geen sprake was van opzet en het bedrijf volledige medewerking verleende, is er geen proces-verbaal opgemaakt. Wel blijft sprake van een overtreding en is het bedrijf verantwoordelijk. Op grond daarvan zijn door de gemeente dan ook alle maatregelen genomen en worden de kosten verhaald, zo laat Handhaving Capelle donderdag 10 april weten.

Foto’s : Handhaving Capelle

foto 2 foto 25 foto 32 foto 35 foto 55 foto kraan kraan

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Melding woningbrand blijkt gelukkig loos alarm Pietersberg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De brandweer is zondagmiddag opgeroepen voor een melding van een woningbrand aan de...

Politie onderzoekt poging woningoverval Pallieterburg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagavond 23 november hebben drie mannen geprobeerd een woning aan de Pallieterburg in...

Motorrijder raakt zwaargewond bij eenzijdig ongeval Abraham van Rijckevorselweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend is een motorrijder zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Abraham...

Explosie vernielt voordeur van woning aan Othello in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagavond 2 november heeft er een explosie plaatsgevonden op de Othello. Niemand raakte...