Politie schiet 22-jarige overvaller neer tijdens achtervolging Karekiet Blaricum

Date:

Deel bericht:

Blaricum – De politie heeft vrijdagavond een overvaller neergeschoten tijdens een achtervolging in Blaricum. Meerdere overvallers stapten rond 21:40 een woning binnen aan de Karekiet, tijdens de overval werd er gedreigd met een vuurwapen. Na de overval sloegen de overvallers op de vlucht, de achtervolging werd ingezet nadat de politie één van de overvallers weg zag rennen.
Toen de man bevelen werd te stoppen maar dit niet deed loste de politie een waarschuwingsschot, omdat de overvaller hier niet op reageerde werd hij in zijn been geschoten. De overvaller, een 22-jarige Amsterdammer kon worden aangehouden, in het ziekenhuis is hij behandeld aan zijn schotwond.

Met meerdere eenheden van de politie werd er gezocht naar de andere overvallers, deze werden ondanks de inzet van een politiehelikopter en Burgernet niet meer aangetroffen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...