Goede sfeer bij de 34e editie van Marathon Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een recordaantal deelnemers heeft zondag 13 april deelgenomen aan de 34e editie van de Marathon van Rotterdam. Ondanks het grote aantal lopers is het evenement goed verlopen vertelde een woordvoerder van het evenement. Voor de ervaren deelnemers was vooral de temperatuur dit jaar ideaal. Aan de wedstrijd deden 13.500 mensen mee, 3000 lopers kwamen uit maar liefst 74 andere landen. Een Keniaan genaamd Eliud Kipchoge won de marathon in 02:05.00 en verbrak daarmee helaas niet het baanrecord. Mogelijk kwam dat door de vele valpartijen op het parcours.

Volgens de organisator hadden de zogenoemde hazen hun werk beter moeten doen en hadden ze zeker een halve minuut sneller kunnen lopen. Het parcoursrecord van 2:04.27 bleef daarmee overeind. Als tweede en derde eindigden zijn trainingsmaatjes Bernard Koech (2.06.08) en Bernard Kipyego (2.07.58). De valpartijen waren mogelijk te wijten aan de verkeerde positie die de atleten innamen om dranken aan te nemen. Daardoor ging het sommige punten goed mis.

- Advertisement -

Khalid Choukoud maakte een ijzersterk debuut. Met zijn tijd van 2.10.52 klasseerde hij zich als zevende. Choukoud voldeed aan de limiet voor de EK in Zürich en kwam op de eeuwige Nederlandse ranglijst aller tijden binnen op de negende plaats. ,,Ik heb hier geen woorden voor,’’ sprak hij geëmotioneerd.’’ Koen Raymaekers bleef steken op de elfde plaats. Zijn tijd van 2.15.19 viel hem erg tegen. ,,Op het laatst kon ik moeilijk het ene been nog voor het andere krijgen. Ik heb geen idee wat er mis is gegaan, want mijn voorbereiding was beter dan ooit.’’

Ook de enthousiastelingen liepen een goede editie van de 34e editie van de Marathon van Rotterdam. De sfeer was geweldig. Veel toeschouwers vermaakten de lopers met muziek en andere feestelijkheden. Anderen hadden veel bananen ingekocht en deelden deze uit aan de lopers. 10.658 mensen liepen de Marathon volledig uit. Door het lekkere weer waren er minder uitvallers. Helaas waren er wel een aantal gewonden te betreuren. Één hardloper moest korte tijd worden gereanimeerd. Deze persoon maak het naar omstandigheden goed. Ondanks deze omstandigheden was de marathon voor veel deelnemers een onvergetelijk ervaring. De laatste loper die binnenkwam was de Britse Ruth. Bij de finish werd zij opgewacht door de winnaar Eliud Kipchoge die haar een mooie bos bloemen gaf. De organisatie verwacht dat er volgend jaar meer top atleten naar de stad komen.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

IMG_0070k IMG_0106k IMG_0059k

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...