Scooterrijder rijdt tegen politiewagen aan tijdens dollemansrit in Hulst

Date:

Deel bericht:

Hulst – Een 19-jarige bromfietser die probeerde uit handen van de politie te blijven, bracht afgelopen nacht niet alleen zichzelf maar ook zijn passagier in gevaar. Hij botste ondermeer op een politieauto.

Omstreeks 00:45 zaterdagnacht zagen agenten de bromfiets rijden op de Tivoliweg. Het viel de agenten direct op dat zowel de bestuurder als de vrouwelijk passagier geen helm droegen. Hierop gaven de agenten de jongeman een stopteken. De 19-jarige jongen had blijkbaar geen zin om te stoppen voor de politie en gaf gas bij. Hierbij reed de jongen tegen het verkeer in en slingerde hij over de weg. Ondertussen gebaarde de 21-jarige passagier naar de politie dat zij de bestuurder ook niet kon overreden te stoppen.

- Advertisement -

Bij de Sportlaan wilde de agenten de bromfiets links passeren toen de bromfietser opzettelijk uitweek naar links, hierdoor reed hij tegen de politiewagen aan. Na de aanrijding ging de 19-jarige gewoon door met de dollemansrit. Verderop aan de Sportlaan wist de politie de bromfietser klem te rijden, echter gaf de bestuurder het nog niet op en zette het op een lopen. Op het Hontenisseplein wisten de agenten de 19-jarige te arresteren. Hij wordt vervolgt voor het rijden zonder rijbewijs, het nergeren van een stopteken, het aanrijden van een politiewagen en het in gevaar brengen van het overige verkeer.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...