Gewonden (13) bij grote brand in portiek flat Jan Porcellisstraat Rotterdam [VIDEO]

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Bij een zeer grote brand in de Jan Porcellistraat zijn in de nacht van zondag op maandag dertien slachtoffers gevallen. Door een nog onbekende oorzaak ontstond er brand in een winkel op de begane grond die zich verspreide naar de naast en bovengelegen woningen,  de brand gepaard ging met dikke rookontwikkeling. Bewoners van de bovenwoningen konden daardoor hun huizen niet meer verlaten en moesten door de brandweer worden gered. Met vluchtmaskers en autoladders werden de bewoners uit de panden gehaald. Ook diverse huisdieren werden uit de woningen gehaald.

De brandweer was ondertussen de brand aan het bestrijden. Later sloegen de vlammen uit het dak van het pand. Om de gewonden te verzorgen waren zes ambulances ter plaatse uit onder andere de regio Haaglanden, Hollands-Midden en Rotterdam-Rijnmond. Drie slachtoffers moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis voor klachten van rookinhalatie. De overige tien zijn opgevangen in het nabijgelegen politiebureau. De brandweer is nog steeds bezig om de brand onder controle te krijgen. De brand kwam na een geruime tijd nog steeds met grote vlammen uit het dak. Omdat het oude woningen zijn, is het moeilijk om de brand van binnenuit te bestrijden. De kans bestaat de houten vloeren het begeven. Met onder andere een autoladder werden de vlammen van bovenaf geblust.

- Advertisement -

De hulpdiensten hebben opgeschaald naar “GRIP 1” omdat er veel mankracht uit diverse regio’s ter plaatse is. Ook zal straks het tramverkeer en de ochtendspits op gang gaan komen. Door de brand is de 1e Middellandstraat in beide richtingen afgesloten, waardoor tram en autoverkeer niet mogelijk is. Dit zal een enorme impact hebben op de ochtendspits. Hoe lang de brandweer nog bezig zal zijn is niet bekend. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foto’s : Jeffrey Jacobs Video : Wendy van Viegen

IMG_0318 IMG_0315 IMG_0313 IMG_0312 IMG_0311 IMG_0307 IMG_0301 IMG_0299 IMG_0297

 

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Twee gewonden en vier aanhoudingen door twee schietpartijen op nog geen 200 meter van elkaar in Rotterdam-Spangen

Rotterdam, 24 mei 2024 – Vrijdagmiddag rond 17:15 uur vond een schietpartij plaats aan de Borgerstraat in de...

Man draait gaskraan open en schreeuwt ‘Allahu akbar’: Grootschalige inzet hulpdiensten in Rotterdam

Schiedam - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een man in een woning de gaskraan opengedraaid...

Gewonde na steekpartij in tram 1e Middellandstraat Rotterdam

Rotterdam - Een man is zondagavond gewond geraakt bij een steekpartij in een tram op de 1e Middellandstraat...

Drie aanhoudingen na slippartij door lachgasgebruik onder het rijden

Rotterdam - Zondagochtend 12 mei rond 8.10 uur trok een automobilist de aandacht van agenten die op dat...