Brandweer ontruimd woningen na lekkage in zwembad De Waterstee Numansdorp

Date:

Share post:

 

Numansdorp – De hulpdiensten zijn woensdagmiddag omstreeks half zes uitgerukt voor een lekkage bij zwembad de Waterstee in de Nassaustraat. Doordat er teveel zwavelzuur werd overgepompt ontstond er een lekkage in een tank van 300 liter. Er is ongeveer 500 tot 700 liter zwavelzuur teveel overgepompt vanuit een tankwagen naar de technische ruimte in het zwembad.

- Advertisement -

Men schaalde direct op naar GRIP 1 om gecoördineerd een ontruiming te starten. Op het moment van het incident waren er bezoekers aanwezig in het zwembad en op een nabijgelegen sportveld. Deze werden door de hulpdiensten ontruimd net als enkele omliggende woningen. Al snel bleek er weinig gevaar voor de omgeving omdat het zwavelzuur in het zwembad ligt en daar niet weg kan. De brandweer zal op een later tijdstip het giftige goedje wegpompen. Zwavelzuur wordt in het zwembad gebruikt als desinfectiemiddel.

Foto’s : Dave Minderman

DSC_0089 DSC_0093 DSC_0082 DSC_0085

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd