Politie verkleint onderzoeksteam dodelijk schietpartij Berkel en Rodenrijs

Date:

Deel bericht:

Berkel en Rodenrijs – Het politieteam dat onderzoek doet naar de dodelijke schietpartij op 1 januari in Berkel en Rodenrijs, waarbij Rob Zweekhorst om het leven kwam, wordt afgebouwd. Het team heeft vele onderzoekslijnen uitgelopen, maar dat heeft niet tot een oplossing geleid. De laatste overgebleven aanwijzingen worden nu opgepakt door een kleiner team.

Zo’n twintig rechercheurs onderzochten een groot aantal verschillende scenario’s. Het team vond in het werk- en privéleven van Rob geen enkel aanknopingspunt voor zijn gewelddadige dood.

- Advertisement -

Het team hield daarom nadrukkelijk rekening met het scenario waarin Rob slachtoffer zou zijn geworden van een persoonsverwisseling. De afgelopen weken richtte het team zich op deze kant van het onderzoek, maar helaas heeft dit niet gezorgd voor een doorbraak.

Alle aanknopingspunten zijn minutieus onderzocht. Er zijn geen nieuwe aanwijzingen. Daarom is nu het moment gekomen dat een kleiner aantal rechercheurs verder gaat met de zaak. Wanneer nodig krijgen zij direct bijstand van anderen. De uitgeloofde beloning van €15.000,- blijft gehandhaafd.

Het misdrijf
De 44-jarige Rob Zweekhorst wordt op de avond van 1 januari bij het uitlaten van zijn honden van dichtbij neergeschoten op de Dokkumerstraat in Berkel en Rodenrijs. De schutter raakte hem meerdere keren. Hulpdiensten konden het leven van Rob niet redden. Rond 20.00 uur bezwijkt hij ter plaatse aan zijn verwondingen. Rob was getrouwd, en vader van nog jonge kinderen. Hij werkte al zo’n 9 jaar bij de GGZ in Amsterdam en was er de laatste periode van zijn leven directeur personeelszaken.

Bron. Politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Verwarde man dreigt huis en zichzelf in brand te steken Meerweg Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Een verwarde man heeft zondagmiddag rond 15.50 uur gedreigd zijn woning en zichzelf in...

Brand in spouwmuur na explosie Libellestraat Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - bewoners van een woning aan de Libellestraat in Berkel en Rodenrijs zijn afgelopen nacht...

Auto vliegt in brand na explosie Lunet Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Aan de Lunet in Berkel en Rodenrijs is afgelopen nacht rond 01.30 uur een...

Man gewond door steekpartij metrostation Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Bij een steekincident op metrostation Westpolder op het perron bij het spoor richting Den...