Zo’n 100 bewoners vrijdag naar huis na brand Homerusplein Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam  –  Een groot deel van de bewoners van het ouderenflat Het Lichtpunt mogen vrijdag weer naar huis. Volgens de wooncorparatie Havensteder zijn de verwarming en riolering hersteld, ook de liften werken weer. Echter moeten de liftschaften nog worden schoongemaakt. Dit duurd naar verwachting tot donderdagavond. Als dit gebeurd is kunnen zo’n 100 bewoners terug naar hun woningen. Acht woningen zijn zodanig beschadigd dat deze niet meer bewoont kunnen worden. De bewoners van deze woningen zullen elders worden opgevangen.

- Advertisement -

Het Lichtpunt werd dinsdagmiddag 15 april getroffen door een grote brand. In een woning op de 2e verdieping brak een uitslaande brand uit wat gepaard ging met zeer veel rook. De hulpdiensten moesten alle 232 bewoners evacueren, waarvan tientallen van hun balkon gered moesten worden. Bewoners die gewond waren en rook hadden ingeademd, werden direct door de hulpdiensten behandeld. Omdat er sprake was van vele gewonden kwamen het SIGMA-team en het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter ter plaatse om het ambulancepersoneel te assisteren. Totaal zijn er 17 bewoners naar het ziekenhuis vervoerd, enkele zijn inmiddels uit het ziekemhuis ontslagen.

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft samen met de wooncorparatie Havensteder onderdak geregeld bij een hotel aan de Leuvenhaven, hier konden de bewoners direct overnachten. Andere bewoners overnachten bij familielieden.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk.

Foto’s : Robin Veerman

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd