zondag, april 18, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 18 april 2021

Zo’n 100 bewoners vrijdag naar huis na brand Homerusplein Rotterdam

Rotterdam  –  Een groot deel van de bewoners van het ouderenflat Het Lichtpunt mogen vrijdag weer naar huis. Volgens de wooncorparatie Havensteder zijn de verwarming en riolering hersteld, ook de liften werken weer. Echter moeten de liftschaften nog worden schoongemaakt. Dit duurd naar verwachting tot donderdagavond. Als dit gebeurd is kunnen zo’n 100 bewoners terug naar hun woningen. Acht woningen zijn zodanig beschadigd dat deze niet meer bewoont kunnen worden. De bewoners van deze woningen zullen elders worden opgevangen.

Het Lichtpunt werd dinsdagmiddag 15 april getroffen door een grote brand. In een woning op de 2e verdieping brak een uitslaande brand uit wat gepaard ging met zeer veel rook. De hulpdiensten moesten alle 232 bewoners evacueren, waarvan tientallen van hun balkon gered moesten worden. Bewoners die gewond waren en rook hadden ingeademd, werden direct door de hulpdiensten behandeld. Omdat er sprake was van vele gewonden kwamen het SIGMA-team en het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter ter plaatse om het ambulancepersoneel te assisteren. Totaal zijn er 17 bewoners naar het ziekenhuis vervoerd, enkele zijn inmiddels uit het ziekemhuis ontslagen.

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft samen met de wooncorparatie Havensteder onderdak geregeld bij een hotel aan de Leuvenhaven, hier konden de bewoners direct overnachten. Andere bewoners overnachten bij familielieden.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk.

Foto’s : Robin Veerman

Related Articles

Flinke woningbrand richt veel schade aan Poesiatstraat Ridderkerk

0
Ridderkerk - In een woning aan de Poesiastraat in Ridderkerk heeft zaterdagavond een flinke brand...

Politie onderzoekt schietincident aan Ooievaarspad in Capelle a/d IJssel

0
Capelle a/d IJssel - Zaterdagavond 17 april is de politie een onderzoek gestart naar een...

Bromfietser zwaargewond na val Groene Kruisweg Hoogvliet

0
Hoogvliet - Een bromfietser is zaterdag aan het eind van de middag zwaargewond geraakt na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Drukte op zaterdag in het Oude Havengebied; even genieten!

Drukte op zaterdag in het Oude Havengebied; even genieten! [...]

Politie controleert demonstratie in Rotterdam

Politie controleert demonstratie in Rotterdam [...]

Rijksweg A4 bij Delft weer vrij na kettingbotsing

Rijksweg A4 bij Delft weer vrij na kettingbotsing [...]

Jongen (16) omgekomen door ontploffing in Barendrecht

Jongen (16) omgekomen door ontploffing in Barendrecht [...]

Ongeval op A4 naar Den Haag; A13 ook dicht (werkzaamheden)

Ongeval op A4 naar Den Haag; A13 ook dicht (werkzaamheden) [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg