Aanhoudingen voor poging doodslag motoragent na alcoholcontrole Zoetermeer

Date:

Share post:

Zoetermeer – De politie heeft twee mannen van 22 en 23 jaar aangehouden voor poging tot doodslag op een motoragent. Het duo reed zondagochtend met een noodgang weg bij een alcoholcontrole in Zoetermeer. De auto behaalde snelheden van zeker 190 km/u en maakte gevaarlijke manoeuvres, reed spook op de A27 en ging regelmatig vol op de rem om een motoragent te dwarsbomen.

Agenten hielden op de A12 richting Utrecht een achtervolging waarbij zeer hoge snelheden werden gehaald. Bij Vianen ging de bestuurder spookrijden op de A27 om de politie af te schudden. De politie besloot de achtervolging te stoppen vanwege het gevaarlijke rijgedrag van de verdachte.

De 23-jarige verdachte belde na een enige tijd het alarmnummer om zichzelf aan te geven. Hij kon worden aangehouden in Vianen. Niet veel later trof de politie zijn 22-jarige maat aan, hij zat in een taxi. De bestuurder van de auto zal vervolgd worden met de last van poging tot doodslag op de motoragent.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd