Drie verdachten aangehouden na oprollen hennepkwekerijen Rotterdam-Zuid

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft donderdag aan de Feijenoordkade in Rotterdam-Zuid een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. In één van de ruimte troffen de agenten maarliefst 246 plansten aan. Ook in Beverwaard troffen de agenten op de Landfortstraat een hennepkwekerij aan. De politie kon in verband met de kwekerij aan de Feijenoordkade drie verdachten aangehouden. Zij zijn in bewaring gesteld en hun betrokkenheid zal worden onderzocht. Een gespecialiseerd bedrijf zal ter plaatse de kwekerijen ontmantelen waarna de hennep direct wordt vernietigd.

Door kwekerijen lopen veel instanties inkomsten mis omdat er vooral veel diefstal is van stroom. Door buiten de meter om stroom af te tappen ontstaan niet alleen onveilige situaties maar wordt ook het verbruik niet opgenomen. Energiebedrijven lopen daardoor jaarlijks grote bedragen mis. Naast de diefstal van elektriciteit zijn kwekerijen ook zeer gevaarlijk. Zo kunnen ze zorgen voor brand of kortsluiting en waterlekkages. De overheid, woningcorporaties en verzekeringsmaatschappijen zijn daardoor vaak gemoeid met dure kosten die in veel gevallen niet te verhalen zijn. Heeft u het idee dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Twijfel dan niet en bel de politie.  Zij zullen dan een onderzoek instellen. Vaak kun je een hennepkwekerij herkennen aan een penetrante geur, veel warmte op de muren, geblindeerde ramen, en een zoemend geluid van ventilatoren.

- Advertisement -

Foto’s : Twitter Politie Rotterdam Feijenoord 

politie-rdam-wiet-24apr1 politie-rdam-wiet-24apr2 politie-rdam-wiet-24apr4

politie-rdam-wiet-24apr

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Drugslab in oude studentenkamer Aristotelesstraat Rotterdam

Rotterdam - Een zoemend geluid en een anonieme tip deden samen vermoeden dat er in een studentenpand aan...

Drie gewonden na steekpartij Oldegaarde Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Oldegaarde in Rotterdam zijn zondagmorgen rond 07.00 uur...

Man zwaargewond na schietpartij tijdens “i Love Urban” in Ahoy Rotterdam

Rotterdam - Een man is tijdens het I Love Urban feest in Rotterdam-Ahoy zwaargewond geraakt na een vermoedelijk...