Woningen acuut ontruimd om instortingsgevaar Margrietstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vrijdagavond 25 april zijn acuut een aantal woningen ontruimd in de Rotterdamse Margrietstraat. De bewoners moesten stel op sprong hun huis uit omdat de fundering zodanig instabiel is dat het volgens de gemeente onverantwoord is om in de woningen te blijven. In totaal moesten tien inwonenden hun spullen pakken. In opdracht van de bewoners zelf loopt nog een onderzoek naar de bouwkundige staat van de woningen in Hillegersberg-Schiebroek, maar daar wilde de gemeente niet op wachten. De gemeente had eerder aangegeven dat de bewoners sowieso hun huis uit moesten. Een bouwkundige constateerde echter vrijdagmiddag dat de fundering te slecht was en dat er direct actie ondernomen moest worden. De gemeente ondersteund de bewoners bij het vinden van een vervangende woonruimte.

Begin volgende week mogen de huizen gecontroleerd leeggehaald worden. Dit moet ondertoezicht omdat het verschuiven van gewicht de woningen kan doen instorten. Het probleem met funderingen is al twee jaar bekend, maar is verergerd door de sloop van een voormalig schoolgebouw.

- Advertisement -

Foto’s : Jeffrey Jacobs & Joëy Heijstek

IMG_0507 IMG_0509 IMG_0511

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Overval op kledingwinkel Ogér Kruiskade Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 29 November omstreeks 15:03 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de...

Woning onbewoonbaar door mogelijk brandstichting Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 27 november rond 12.47 uur is er brand uitgebroken in een woning. De brand is...

Beginnend bestuurder rijdt met 134km/u over Maasboulevard in Rotterdam

Rotterdam - Een beginnend bestuurder is bij een snelheidscontrole op de Maasboulevard in Rotterdam zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Agenten...

Politie onderzoekt mogelijke schietpartij na ruzie Coolsingel Rotterdam

Rotterdam - De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij op de Coolsingel in Rotterdam. Vlak voor middernacht...