Woningen acuut ontruimd om instortingsgevaar Margrietstraat Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Vrijdagavond 25 april zijn acuut een aantal woningen ontruimd in de Rotterdamse Margrietstraat. De bewoners moesten stel op sprong hun huis uit omdat de fundering zodanig instabiel is dat het volgens de gemeente onverantwoord is om in de woningen te blijven. In totaal moesten tien inwonenden hun spullen pakken. In opdracht van de bewoners zelf loopt nog een onderzoek naar de bouwkundige staat van de woningen in Hillegersberg-Schiebroek, maar daar wilde de gemeente niet op wachten. De gemeente had eerder aangegeven dat de bewoners sowieso hun huis uit moesten. Een bouwkundige constateerde echter vrijdagmiddag dat de fundering te slecht was en dat er direct actie ondernomen moest worden. De gemeente ondersteund de bewoners bij het vinden van een vervangende woonruimte.

Begin volgende week mogen de huizen gecontroleerd leeggehaald worden. Dit moet ondertoezicht omdat het verschuiven van gewicht de woningen kan doen instorten. Het probleem met funderingen is al twee jaar bekend, maar is verergerd door de sloop van een voormalig schoolgebouw.

- Advertisement -

Foto’s : Jeffrey Jacobs & Joëy Heijstek

IMG_0507 IMG_0509 IMG_0511

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd