Woningen acuut ontruimd om instortingsgevaar Margrietstraat Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Vrijdagavond 25 april zijn acuut een aantal woningen ontruimd in de Rotterdamse Margrietstraat. De bewoners moesten stel op sprong hun huis uit omdat de fundering zodanig instabiel is dat het volgens de gemeente onverantwoord is om in de woningen te blijven. In totaal moesten tien inwonenden hun spullen pakken. In opdracht van de bewoners zelf loopt nog een onderzoek naar de bouwkundige staat van de woningen in Hillegersberg-Schiebroek, maar daar wilde de gemeente niet op wachten. De gemeente had eerder aangegeven dat de bewoners sowieso hun huis uit moesten. Een bouwkundige constateerde echter vrijdagmiddag dat de fundering te slecht was en dat er direct actie ondernomen moest worden. De gemeente ondersteund de bewoners bij het vinden van een vervangende woonruimte.

Begin volgende week mogen de huizen gecontroleerd leeggehaald worden. Dit moet ondertoezicht omdat het verschuiven van gewicht de woningen kan doen instorten. Het probleem met funderingen is al twee jaar bekend, maar is verergerd door de sloop van een voormalig schoolgebouw.

- Advertisement -

Foto’s : Jeffrey Jacobs & Joëy Heijstek

IMG_0507 IMG_0509 IMG_0511

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...

Politie haalt stoffelijk overschot uit water Schiemond Rotterdam

Rotterdam - In de Maas aan de Schiemond in Rotterdam heeft de politie zondagmiddag rond 14.40 uur een...

Pro-Palestina stoet trekt door centrum Rotterdam

Vanmiddag verzamelden Pro-Palestina demonstranten zich aan de Sluisjesdijk in de Waalhaven. Zij wilden in een autostoet door het...