Achtervolging met hoge snelheiden komt ten einde in Lage Bergse bos.

Date:

Deel bericht:

Rotterdam / Bergschenhoek – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een automobilist aangehouden nadat hij ervandoor ging bij een controle. Met meerdere eenheden werd er een achtervolging gestart waarbij de vluchtende automobilist zeer hoge snelheden behaalde. Via de N209 en de Molenlaan reed de bestuurder met snelheden tot wel wel 120km/u weg van de agenten. Een motorrijder wist de bestuurder bij te houden en zette eveneens de achtervolging in. In het Bergse Bos ramde de verdachte een politievoertuig, waarna hij de macht over het stuur verloor en in de berm vlak voor een sloot tot stilstand kwam. Hij zette het op een lopen maar een achtervolgende agent wist hem te tackelen.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij een waslijst van misdragingen tegen hem werd opgemaakt. Na controle bleek de auto over valse kentekenplaten te beschikken, en was het voertuig mogelijk gestolen. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Naast het invorderen van zijn rijbewijs zal de man zich bij het CBR moeten verantwoorden en mogelijk verplicht een cursus moet volgen. Hierbij bestaat de kans dat zijn rijbewijs ongeldig wordt verklaard gezien de gevaarszetting die de man heeft veroorzaakt. De officier van justitie zal op een later tijdstip een appeltje met hem schillen.

- Advertisement -

Foto’s : Twitter wijkagent BrigKolen 

BmMyLp-IQAAD4HO BmNBgnHIQAA47NA

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij woning Couperuslaan Bergschenhoek

Bergschenhoek - Een woning is woensdagavond beschadigd geraakt nadat er een explosief is afgegaan aan de voorzijde van...

Achtervolging inbrekers na poging woninginbraak Varenkade Bergschenhoek

Bergschenhoek - De politie heeft zaterdagmorgen gezocht naar twee woninginbrekers in Bergschenhoek. Een bewoner van de Varenkade zag...

Uitslaande brand in garageboxen Dorsvloerweg Bergschenhoek

Bergschenhoek - In een garagebox aan de Dorsvloerweg in Bergschenhoek heeft zondagavond een uitslaande brand gewoed. Bij aankomst...

Politieauto crasht onderweg naar ongeluk N209 Leeuwenakkerweg Bergschenhoek

Bergschenhoek - Een politieauto is dinsdagavond rond 22.30 uur van de weg geraakt en hard tegen een betonnen...