Koningsdag feestelijk verlopen in regio Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – De eerste koningsdag is zaterdag feestelijk gevierd met weinig problemen. In de regio waren en diverse feesten waaronder een groot feest op het Stadhuisplein en de Dancetour op de Spuiboulevard in Dordrecht. Beiden feesten werden goed bezocht maar zorgen niet voor bijzonder problemen. Ook waren er een groot aantal vrijmarkten in de regio. Helaas waren er hier en daar wel een aantal zakkenrollers gemeld. De politie heeft gebruik gemaakt van social media om bezoekers van de feesterijen te waarschuwen.

In Bergschenhoek werd een man aangehouden die zich als een agent had verkleed. Hij had een compleet uniform en een nepwapen. Eenmaal op het bureau gaf hij aan dat hij een straatartiest was. De politie onderzoekt nog of er verdere stappen worden ondernomen tegen de man. In de totale drukte zijn er ruim 80 personen aangehouden, dit was voor onder andere wildplassen, openbare dronkenschap en wat kleine opstootjes. Een agent raakte gewond toen hij een kopstoot kreeg nadat hij een overlastgever wilde aanhouden. De agent is behandeld aan zijn verwondingen.

- Advertisement -

Door de regen in de nacht van zaterdag op zondag besloten veel bezoekers een einde te maken aan de feesten op het buitenterrein en keerde de rust snel terug op straat. De gemeenten zijn de hele nacht in touw geweest om op diverse plekken al het afval te verwijderen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd