Nog geen vervangende woonruimtes voor geëvacueerde bewoners Margrietstraat Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Voor de bewoners die afgelopen vrijdagavond plots hun woning in de Margrietstraat uit moesten vanwege instortingsgevaar is nog geen oplossing gevonden. De gemeente laat weten dat de tien bewoners die ontruimd zijn nog steeds bij bekenden verblijven, slechts een enkeling verblijft op dit moment in een hotel. De fundering die de draagmuren van de panden ondersteunt bleek uit een onderzoek niet stabiel te zijn waardoor er sprake was van een gevaarlijke situatie.

Omdat er sprake is van instortingsgevaar door trillingen is er toezicht aanwezig die het pand 24 uur per dag bewaakt. Voor de ontruimde bewoners is de gemeente nog op zoek naar een vervangende woonruimte. Twee onderzoeksrapporten die gemaakt worden over de woningen zullen met elkaar worden vergeleken. Omdat een aantal van de woningen eigendom zijn van een particuliere eigenaar zal deze moeten beslissen wat er met d woningen gebeurd.

- Advertisement -

Zie ook : Woningen acuut ontruimd om instortingsgevaar Margrietstraat Rotterdam

Foto’s : Joëy Heijstek & Jeffrey Jacobs

IMG_0507IMG_0511

- Advertisement -

Gerelateerd