Brandweer voert donderdag actie tegen bezuinigingen in Eindhoven

Date:

Share post:

Eindhoven – Diverse brandweerkorpsen gaan morgen in Eindhoven actievoeren omdat zij het niet eens zijn met de bezuinigingen. Volgens de brandweermannen en vrouwen wordt het werk dat zij moeten uitvoeren steeds gevaarlijker.De vakbond Abvakabo FNV steunt de medewerkers. Bert van Veldhuizen stelt dat brandweerpersoneel straks hun werk niet meer veilig kunnen uitoefenen. Daardoor komt niet alleen de veiligheid van het personeel in het geding maar ook die van de burger. Als gevolg van de bezuinigingen verdwijnen er arbeidsplekken, worden kazernes gesloten en wordt er een klein brandweervoertuig een zogenoemde Snel Interventie Voertuig (SIV) ingezet met daarop nog maar twee man personeel.

De brandweer medewerkers eisen da de bezuinigingen een halt moet worden toegeroepen. Met name de directies van de Veiligheidregio’s en de politiek moeten dit protest zeer hoog opnemen. Ook willen zij een goed geregeld CAO over echte banen, koopkracht en respect voor het personeel. De organisatie verwacht dat er zo’n driehonderd brandweermannen en vrouwen, en overige medewerkers aanwezig zullen zijn. Daarvoor zullen zij gebruik maken van brandweervoertuigen. De vakbond garandeerd wel dat de brandweerzorg op dat moment niet in het geding komt en dat er genoeg voertuigen beschikbaar zijn voor 112-incidenten.

- Advertisement -

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd