Winkelcentrum Hoveniersplein in de as gelegd door brandstichting Zwijndrecht (GRIP2)

Date:

Share post:

Zwijndrecht – De brand het winkelcentrum van Zwijndrecht zaterdagnacht deels in de as legde is zeer waarschijnlijk aangestoken, dit volgens de burgemeester Dominic Schrijer. De brand ontstond in een container die dichtbij tegen de winkel van de Trekpleister stond. Bij aankomst bleek de gehele winkel al in de brand te staan. Vanwege de omvang van de brand en de ontruiming van 36 woningen werd er opgeschaald naar een GRIP 2 situatie.

- Advertisement -

De brandweer had moeite om de felle brand te blussen omdat er veel brandbaar materiaal in de winkel aanwezig was. Zeker tien blusvoertuigen rukten uit om de brand te bestrijden. Naast de Trekpleister en de Marskramer die compleet zijn uitgebrand hebben naastgelegen winkels ook flinke schade opgelopen. Rond half zes vanochtend kon pas het sein “brand meester” worden gegeven. De brandweer gaf aan nog rond de vijf uur nodig te hebben om alle smeulende resten te blussen. Door de brand was er sprake van een flinke rookontwikkeling. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden.

De helft van de 36 woningen boven de winkels is mogelijk zondag of maandag weer bewoonbaar. Bij de andere helft duurt dat langer. Daar zijn bijvoorbeeld kabels en leidingen beschadigd. Vandaag of morgen kunnen 12 bewoners weer terug naar hun woningen.

Foto’s : Pieter de Kreij Zie meer op zijn Facebookpagina

Foto’s : Rob van der Woude

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd