dinsdag, april 13, 2021
3.5 C
Rotterdam
dinsdag 13 april 2021

Handhaving houdt dronken bestuurder aan na puinhoop op de Ketsendijk Capelle a/d IJssel

Capelle aan den IJssel – Omstreeks 18:45 uur werden handhavers van de gemeente Capelle a/d IJssel op de Ketensedijk door een getuige aangeroepen dat er een voertuig slingerend over de weg heen reed op de Ketensedijk. De getuige had gezien dat het voertuig bovenop een lichtmast met daarop een reclameframe gereden was. Het voertuig was inmiddels doorgereden met de lichtmast op de motorkap. De lichtmast vloog na circa 30 meter van de motorkap af en kwam verderop op het wegdek en een naastgelegen trottoir terecht. Het doorgereden voertuig was zwaar beschadigd en lekte door de aanrijding diverse vloeistoffen waardoor er onder andere olieverontreiniging op het wegdek ontstond.

Op de Ketensedijk schampte het voertuig opnieuw een verkeerspaal, een middengeleider op een vluchtheuvel. Een handhaver die onderweg was op de bike naar de Ketensedijk voor de regeling voor de dodenherdenking zag het zwaar beschadigde voertuig daar rijden op de Ketensedijk richting de Slotlaan. Het voertuig had inmiddels ook twee lekke banden, rookte en liet een oliespoor achter op het wegdek. De bestuurder slingerde  over de weg en reed een groot gedeelte van de dijk tegen het verkeer in. Gelukkig reed daar op dat moment geen verkeer uit tegengestelde richting. De handhavers op de Ketensedijk reden vervolgens met hun voertuig richting de Slotlaan, maar het voertuig was niet meer te zien.

IMG_20140504_192701

 

Getuigen langs de kant van de weg wezen de handhavers echter de goede kant op in de richting van de Meeuwensingel. Bij de hoek met de Kievitlaan waren er opnieuw getuigen die de handhavers de juiste kant op wezen richting de Kerklaan. Daar troffen de handhavers het zwaar beschadigde voertuig aan. Hoewel de motor nog liep, lukte het de bestuurder niet meer om verder te rijden. De bestuurder stapte uit en probeerde het voertuig nog weg te duwen. Dat lukte niet meer.

De handhavers hielden de bestuurder direct aan en gaven de locatie door aan de inmiddels gealarmeerde politie. In afwachting van de politie begon de bestuurder zich echter te verzetten en liet zich niet zomaar tegen houden. De handhavers hebben de man vervolgens geboeid en overgedragen aan de politie.

Aanhouding Kerklaan 04 mei 2014 VPO

De man is over gebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen de man is opgemaakt. De man bleek in ieder geval onder invloed en onverzekerd te rijden. Het voertuig is in beslag genomen. De gemeente heeft in het kader van zogeheten spoedbestuursdwang het wegdek weer gereinigd en de lichtmast laten verwijderen. Deze kosten worden in ieder geval ook verhaald op de bestuurder. De gemeente doet tevens aangifte voor de ontstane schade. De totale kosten van de gemeenten kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Een nieuwe lantaarnpaal kost rond de 800 euro.

IMG_20140504_192648

De dodenherdenking op de Ketensedijk heeft geen last ondervonden van het voorval. De Ketensedijk is echter geruime tijd nog afgesloten geweest i.v.m. de opruimwerkzaamheden.

IMG_20140504_192724

Foto’s : Handhaving Capelle Volg hun ook op twitter : http://twitter.com/hvcapelle

IMG_20140504_192508

 

Related Articles

Man (18) zwaargewond na steekpartij bij Rinze Koopmanstraat in Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is maandagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij bij de Rinze Koopmansstraat...

Man met vuurwapen aangehouden Palladiostraat Rotterdam

0
Rotterdam - In de Rotterdamse wijk het Lage Land is maandagmiddag een man met een...

Brandweer redt mensen bij woningbrand Mathenesserdijk Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam heeft maandagmiddag korte tijd brand...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF

Keeper Marsman verruilt Feyenoord voor Inter Miami CF [...]

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen

Kabinet bekijkt per week of terrassen open kunnen [...]

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat

Man zwaargewond na steekpartij in Rinze Koopmansstraat [...]

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind.

Kunst op Zuidplein; 'de opgerolde krant' fier overeind. [...]

Boa's: terrassen open, vermindert ook druk op handhaving

Boa's: terrassen open, vermindert ook druk op handhaving [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg