maandag, april 12, 2021
1.9 C
Rotterdam
maandag 12 april 2021

Politie is op zoek naar informatie dode man Scheurhaven Rozenburg

Rozenburg – De politie is op zoek naar informatie over de identiteit van een dode man die op 11 april 2014 werd aangetroffen in de Scheurhaven. Tot op heden is nog niet duidelijk om wie het gaat, wel is inmiddels bekend dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Hij heeft een geruime tijd in het water gelegen en werd door een schipper aangetroffen.

Het gaat om een blanke man van 1.65 meter lang met een stevig postuur. Hij droeg een grijs vest met capuchon van het merk America Today. Daaronder droeg hij een blauw T-shirt met de opdruk Ben & Stan (kledingwinkel The Sting) en een grijze trainingsbroek van het merk Nike met een opdruk van het Arsenal logo.

Kleding slachtoffer

Tatoeages

Ook had de man meerdere tatoeages, waaronder op zijn borst ‘Lenka’ met 3 sterren en in zijn nek in gotische letters RH,  ‘Lenka’ kan een naam of plaats in Oost-Europa zijn. Daardoor is het vermoeden dat de man een link had met Oost-Europa. Waar de letters RH voor staan, is voor de politie nog onbekend.

 

Het onderzoek

Op dit moment vindt er nog uitgebreid forensisch onderzoek plaats. Het neemt veel tijd in beslag om aan de hand van DNA-materiaal te onderzoeken welke nationaliteit de man had. Daarnaast wordt in nationale en internationale politiesystemen gezocht om te kijken of hij als vermist is opgegeven of dat hij hier anderszins in voorkomt. Het onderzoeksteam spreekt met specialisten om te kunnen achterhalen waar de man in het water terecht is gekomen en hoe lang hij mogelijk in het water gelegen heeft. Duikers van de Marine zochten naar sporen in de Scheurhaven maar dit leverde verder geen bijzonderheden voor het onderzoek op. Via lokale media toont het team deze week de kleding en tatoeages van de man. Ook verspreiden agenten flyers op locaties waar veel Oost-Europeanen komen of verblijven.

tattoo

Getuigenoproep

Weet u wie deze onbekende man is of heeft u een vermoeden wie het kan zijn? Kunt u meer vertellen over de betekenis van de tatoeages? Of heeft u anderszins informatie van belang voor het onderzoek? Neem dan contact op met het onderzoeksteam van de politie Rotterdam via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Het Team Criminele Inlichtingen is voor deze zaak bereikbaar via 06-27155367

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij Beeningerstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij in de woning aan de Beeningerstraat in Rotterdam zijn zondagavond...

Duiker gereanimeerd na duikongeval in Oostvoornse meer

0
Oostvoorne - Een duiker is zondagmiddag rond 16.00 uur ernstig in de problemen gekomen, de...

Kind gewond na aanrijding Dallelaan Spijkenisse

0
Rond kwart voor drie kwam er een melding binnen van een kind dat was aangereden...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace [...]

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers [...]

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april [...]

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector'

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector' [...]

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm [...]

Stay Connected

9,378FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg