2e wereldoorlog bom wordt permanent bewaakt na vondst Amphoraweg Leiden

Date:

Deel bericht:

Leiden – De vliegtuigbom die vrijdagochtend werd gevonden in Leiden wordt niet dit weekend onschadelijk gemaakt. Dit maakt de gemeente bekend. Het explosief werd gevonden door een graafmachine tijdens baggerwerkzaamheden aan de Amphoraweg. De hulpdiensten schaalde op naar een GRIP 4 situatie.

Vanwege het mogelijke gevaar moesten de bewoners van 55 woningen hun huis uit. Ook de NS had hinder, zij konden geen treinen vervoeren aangezien het spoor niet veel verder op ligt. Pas aan het eind van de middag konden de bewoners terug naar hun woningen nadat de explosieven opruimingsdienst van Defensie de bom had meegenomen. Het explosief is meegenomen naar een meer tussen Leiden, Valkenburg en Wassenaar. Daar wordt het explosief permanent beveiligd.

- Advertisement -

Wanneer het explosief onschadelijk gemaakt is onbekend, dit weekend zou niet mogelijk zijn in verband de slechte weeromstandigheden. Bewoners in een straal van 1300 meter waar de bom wordt bewaakt zitten in een gevaren zone en zullen op de hoogte worden gebracht wanneer de Explosieven opruimingsdienst het explosief onschadelijk zal maken. Als dit gebeurd moet de A44 deels dicht, de bewoners binnen de 1300 meter zullen hun huis uit moeten tot het gevaar is geweken.

Foto’s : Wilbert Tintel

DSC02262-001 DSC02273-001 DSC02277-001 DSC02309-001 DSC02326-001

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Ex-partner aangehouden in onderzoek naar overlijden 30-jarige vrouw uit Leiden

Leiden - In het onderzoek naar het overlijden van een 30-jarige vrouw uit Leiden is woensdag 7 februari...

Politie onderzoekt overlijden 30-jarige vrouw in Leiden

Leiden - De politie is een onderzoek gestart naar een verdacht overlijden van een 30-jarige vrouw in Leiden. Dit...

Dode bij woningbrand in Leiden

Leiden - Maandagavond 29 januari is in Leiden een dodelijk slachtoffer te betreuren na een brand in een...

Tweede aanhouding na dodelijke steekpartij in Leiden

Leiden - De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de steekpartij in het centrum van Leiden, afgelopen...