Feestzalen Doelarie in vlammen op Overschieseweg Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Maandagavond heeft er in twee feestzalen aan de Overschieseweg brand gewoedt. De brand brak omstreeks negen uur uit waarna er vrijwel direct werd opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’. Vele hulpdiensten reageerde hier op om de brand te bestrijden en om eventuele slachtoffers te behandelen. Er zouden meerdere explosies aan de brand vooraf zijn gegaan, dit is echter niet bevestigd.

Op het moment dat de brand ontstond was er niemand meer aanwezig in de loodsen, hierdoor vielen er geen gewonden. Ondanks de hoeveelheid brandweerlieden die aanwezig zijn bij de brand konden zij niet voorkomen dat de brand voor een korte tijd uitslaand werd. De prioriteit van de brandweer lag bij het ‘neerslaan’ van de rook omdat hierin asbest zit. Een speciaal ontsmettingsteam van de brandweer is ter plaatse om alle brandweerlieden te ontsmetten in een speciale tent.

- Advertisement -

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk. Omstreeks elf uur was de brand meester. Brandweerlieden zijn bezig met sloopwerkzaamheden en om de brand na te blussen. Dit gaat waarschijnlijk nog uren duren.

 

IMG-20140512-WA0030

Foto’s : Norbert Verhoeff

image
image

image

image

image

image

 

Foto’s : Davey Blom

DSC_0875 DSC_0878 DSC_0879 DSC_0883 DSC_0885

- Advertisement -

Gerelateerd