Snelweg A20 afgesloten door groot gaslekkage Giessenweg Rotterdam (GRIP 2)

Date:

Share post:

Rotterdam – De A20 ter hoogte van Spaanse Polder is donderdagochtend 15 mei door de hulpdiensten afgesloten vanwege een groot gaslek. Het lek is ontstaan tijdens werkzaamheden door een aannemersbedrijf. Het lekkage bevond zich onder de A20 waardoor het diverse risico’s met zich mee brengt. Naast de afsluiting van de snelweg werden diverse bedrijven aan de noordzijde van de A20 ontruimd. Vanwege dit alles heeft de brandweer opgeschaald naar een GRIP 2 situatie.

Brandweerlieden hebben een zogenaamd watergordijn opgezet om het vrijgekomen gas als ‘t ware neer te ‘ slaan’. Dit zorgt er voor dat het gas zich niet verder verspreid. Omstreeks 11:00 werd de snelweg vrijgegeven. De hoofdkraan van de gasleiding is dicht gedraaid,  het overige gas zal zich via het lek uitlaten, dit vormt echter geen gevaar meer voor de omgeving.

- Advertisement -

Foto’s : Joëy Heijstek
DSC_4140 DSC_4145 DSC_4151 DSC_4154 DSC_4156 DSC_4158 DSC_4159 DSC_4161 DSC_4163

Foto : Rijnmond Veilig
Foto : Rijnmond Veilig
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd