63 personen naar ziekenhuis door defecte chloorpomp Rivierabad Spijkenisse

Date:

Share post:

Spijkenisse –Een zwembad in Spijkenisse, het Rivierabad, is vrijdagavond ontruimd na een chloorlekkage. De mensen die aanwezig waren in het zwembad waren daar vanwege een disco. In totaal waren er 382 kinderen en ouders aanwezig. Kinderen kregen last van prikkende ogen, bloedneuzen, benauwdheid en moesten hoesten waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. Al snel bleken er vele gewonden te zijn waardoor er werd opgeschaald naar een GRIP2-situatie. De politie liet weten dat niemand in levensgevaar verkeert. Door de lekkage was er teveel chloor aanwezig in het zwembad.

Ambulances uit de  regio’s Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid, Zeeland, Den Haag en Utrecht zijn ingezet om de slachtoffers te behandelen. Daarnaast is een SIGMA-team ter plaatse. Zij hebben tenten opgesteld waar slachtoffers in worden behandeld. Omdat er bij het incident vele kinderen zijn betrokken werden er twee traumahelikopters ingezet, dit uit voorzorg. In totaal zijn er 63 personen naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling; de meeste slachtoffers konden ter plekke worden behandeld. Diverse ziekenhuizen in de regio waren van te voren gereed gemaakt voor de vele gewonden die werden binnengebracht. Achttien personen zijn naar de huisarts verwezen.

- Advertisement -

De chloorlekkage ontstond door een defect aan een chloorpomp. Hoe dit kon gebeuren is niet bekend. Het zwembad blijft in ieder geval tijdelijk gesloten.

Foto’s : Cees Veerman

DSC_0588 DSC_0589 DSC_0590 DSC_0593 DSC_0596 DSC_0597 DSC_0606 DSC_0607 DSC_0609 DSC_0611 DSC_0612

- Advertisement -

Gerelateerd