Gewonden en dode na ernstig ongeval met vrachtwagen in Heinenoordtunnel A29

Date:

Deel bericht:

Barendrecht – In de Heinenoordtunnel van de A29 heeft zich woensdagmiddag een kleine ramp afgespeeld. Een vrachtwagen schaarde na een klapband in de tunnel en vloog na het ongeval direct in brand. De cabine van de truck brandde helemaal uit. Dit had als gevolg dat er door de puinhoop in de tunnel mensen vast kwamen te zitten achter het ongeval. Het verkeer kon er ook niet langs rijden omdat de vrachtwagen op zijn kant lag. Veel automobilisten hebben gebruik moeten maken van de vluchtroutes. Omdat de brand zich snel uitbreidde stond binnen korte tijd de tunnel volledig onder de rook. Automobilisten werden via de intercom installatie opgeroepen om de auto’s te laten staan en de tunnels te verlaten.

De politie liet omstreeks half vier weten dat een stoffelijk overschot is aangetroffen in de cabine van de vrachtwagen. Door de felle brand die gepaard ging met een enorme rookontwikkeling raakten meerdere personen gewond. Twee inzittenden van een personenauto raakte gewond nadat hun auto op zijn kop tot stilstand kwam. Zij konden gelukkig wel zelf het voertuig nog verlaten. Ambulancepersoneel heeft hen zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De politie liet weten dat zij wel buiten levensgevaar verkeren

- Advertisement -

De tunnel is in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Alleen de fietstunnel van de Heinenoordtunnel is vrij voor het fietsverkeer. De schade aan de tunnelbuis richting Bergen op Zoom is enorm. Bij de brand is asbest vrij gekomen uit de wanden en beplating van de tunnel. Brandweerpersoneel moet worden ontsmet. De auto’s van automobilisten worden uit de tunnel gehaald zodat de ravage in de tunnel kan worden opgeruimd. De verwachting is dat de tunnel tot donderdagochtend 06:00 uur niet open gaat voor het verkeer.

De vrachtwagen was geladen met zout. De hulpdiensten rukten met veel materieel en mankrachten uit. Dit om de opvang van de automobilisten goed te kunnen regelen. Inmiddels is er een omleiding ingesteld waardoor de Kiltunnel tolvrij is gemaakt. De hulpdiensten schaalden voor dit incident op naar GRIP2.

 

Foto : twitter @Pascal481

BoKFpI5IcAI5waW

 

Foto : Richard Hoogeveen Twitter @RichardMaasdijk

tunnelramp

 

Foto’s : Ruud Rotterdam Twitter @Rotterdam1971

ruud-tunnel-1 ruud-tunnel-2 ruud-tunnel-3.jpg ruud-tunnel-4

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij eerder beschoten woning Kerkhoflaan Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari is een explosief afgegaan bij een...

Raketwerpers en veel vuurwapens en drugs aangetroffen na groot onderzoek

Rotterdam - Op maandagochtend 29 januari heeft de politie in Rotterdam een grote hoeveelheid zware vuurwapens gevonden en...

Man gewond uit auto gehaald na schietpartij Dordtselaan Rotterdam

Rotterdam - Een man is bij een schietpartij op de Pretorialaan in Rotterdam gewond geraakt. Het slachtoffer probeerde...

Rotterdammer aangehouden voor ronselen Uithalers in Nieuwdorp

Vlissingen/Rotterdam - De Zeehavenpolitie heeft in samenwerking met de politie Rotterdam een man uit die plaats aangehouden voor...