zaterdag, april 17, 2021
4.6 C
Rotterdam
zaterdag 17 april 2021

Gewonden en dode na ernstig ongeval met vrachtwagen in Heinenoordtunnel A29

Barendrecht – In de Heinenoordtunnel van de A29 heeft zich woensdagmiddag een kleine ramp afgespeeld. Een vrachtwagen schaarde na een klapband in de tunnel en vloog na het ongeval direct in brand. De cabine van de truck brandde helemaal uit. Dit had als gevolg dat er door de puinhoop in de tunnel mensen vast kwamen te zitten achter het ongeval. Het verkeer kon er ook niet langs rijden omdat de vrachtwagen op zijn kant lag. Veel automobilisten hebben gebruik moeten maken van de vluchtroutes. Omdat de brand zich snel uitbreidde stond binnen korte tijd de tunnel volledig onder de rook. Automobilisten werden via de intercom installatie opgeroepen om de auto’s te laten staan en de tunnels te verlaten.

De politie liet omstreeks half vier weten dat een stoffelijk overschot is aangetroffen in de cabine van de vrachtwagen. Door de felle brand die gepaard ging met een enorme rookontwikkeling raakten meerdere personen gewond. Twee inzittenden van een personenauto raakte gewond nadat hun auto op zijn kop tot stilstand kwam. Zij konden gelukkig wel zelf het voertuig nog verlaten. Ambulancepersoneel heeft hen zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De politie liet weten dat zij wel buiten levensgevaar verkeren

De tunnel is in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Alleen de fietstunnel van de Heinenoordtunnel is vrij voor het fietsverkeer. De schade aan de tunnelbuis richting Bergen op Zoom is enorm. Bij de brand is asbest vrij gekomen uit de wanden en beplating van de tunnel. Brandweerpersoneel moet worden ontsmet. De auto’s van automobilisten worden uit de tunnel gehaald zodat de ravage in de tunnel kan worden opgeruimd. De verwachting is dat de tunnel tot donderdagochtend 06:00 uur niet open gaat voor het verkeer.

De vrachtwagen was geladen met zout. De hulpdiensten rukten met veel materieel en mankrachten uit. Dit om de opvang van de automobilisten goed te kunnen regelen. Inmiddels is er een omleiding ingesteld waardoor de Kiltunnel tolvrij is gemaakt. De hulpdiensten schaalden voor dit incident op naar GRIP2.

 

Foto : twitter @Pascal481

BoKFpI5IcAI5waW

 

Foto : Richard Hoogeveen Twitter @RichardMaasdijk

tunnelramp

 

Foto’s : Ruud Rotterdam Twitter @Rotterdam1971

ruud-tunnel-1 ruud-tunnel-2 ruud-tunnel-3.jpg ruud-tunnel-4

 

Related Articles

143 bekeuringen bij grootschalige politieactie Rotterdam Ommoord op slot

0
Rotterdam - Bij een grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord zijn vrijdag 143 bekeuringen uitgeschreven. Het...

Jongen (16) zwaargewond na ontploffing Rietgors Barendrecht

0
Barendrecht - Een 16-jarige jongen is vrijdagmiddag op de Rietgors zwaargewond geraakt toen er in...

Overval door middel van babbeltruc Eikenlaan Spijkenisse

0
Iets na 19:30 uur heeft er in woonzorgcentrum de Serreburgh aan de Eikenlaan in Spijkenisse...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Toch versnelde vaccinatie voor ziekenhuispersoneel

Toch versnelde vaccinatie voor ziekenhuispersoneel [...]

Jongen van 16 jaar zwaargewond na incident in Barendrecht

Jongen van 16 jaar zwaargewond na incident in Barendrecht [...]

Schade verhalen op avondklokrelschoppers valt bitter tegen

Schade verhalen op avondklokrelschoppers valt bitter tegen [...]

Herinrichting Huniadijk en omstreken; klus eind 2022 klaar

Herinrichting Huniadijk en omstreken; klus eind 2022 klaar [...]

Uitzendbureau Unique waarschuwt voor nep-vacatures GGD

Uitzendbureau Unique waarschuwt voor nep-vacatures GGD [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg